Alla inlägg under juli 2010

Av Angelica - 18 juli 2010 12:45

I fredags valde vi att åka till sjukgymnastiken för att fixa ett stödbälte till min mycket framåtlutande mage..Ibland får jag nämligen en sådan känsla av tyngden att jag bara måste sätta mig ner eller hålla upp den underifrån..men det funkar ju inte allt för bra..hehe..ser väl lite roligt ut också att gå och bära upp magen om man är ute och går :)

så vi fixade ett för att ha fall om att det blir kris iaf..får se om jag använder det nåt..är ju väldigt känslig när det gäller ha nåt runt magen då jag mår illa..well well..

När man ändå var igång och fixade saker så tog vi tag i lite mer saker och även hjälpte min moster med datorn och kamerateknik.

Mitt i det fick jag turen att Birgitta kom över och färgade mitt hår....myyyyycket behövligt kände jag. Har bara färgat håret en gång sen höstas, vill ej göra det i onödan nu, men tänkte göra det nån gång innan förlossningen..försökt vänta, men gick inte längre..har känt mig så extremt stor på alla andra ställen än det självklara, magen :) :/ Magen e som sagt för bra skäl - min bäse bor ju där :) så det e okej.. men att få en tjock nacke så det ser ut som har stryptag på sig efter ett halsband..nja då blir man mindre glad..

Så göra nåt positivt som färga håret kanske skulle hjälpa..å det gjorde det iaf.. :-) Mörkare hår gav ljusare humör hihi :) ser lite ordninggjord ut..iaf ett litet tag :)


Igår lördag så va det släktträff på sambons ena sida.. varit bokat flera månader och hade sett fram emot det..dagne innan började jag tveka dock, då jag börjat må illa senaste och vädret visade på att allt skulle krångla till det extra för en obekväm höggravid som knappt har några kläder som sitter bra (speciellt när man mår illa) och ständigt behöver kissa.. att springa in och ut i regn och kanske behöva ha kläder som trycker mer va inte nåt lockande.. MEN tur hade vi faktiskt... dagen/kvällen blev perfekt :) Vaknade först av spöregn ute, blåsigt och mulet..faasiken.. samt att jag mådde illa.. men jag chansade ändå på kläder för värme och sol för de satt bekvämast..tur va la det, för illamåendet minskade lite då och när vi kom dit så va vädret riktigt varmt. Regnet och åskan hängde i luften för att driva med oss hela dagen, men vi klarade oss. det va helt perfekt värme för mig..inte kallt och absolut inte så jag mådde illa av värmen eller blev obekväm. helt underbart :)

Trevligt folk va det och lite utomhusaktiviteter som jag klarade av så länge jag parkerade i en stol mellan varje sak :)

Hade tur också som hade en svärfar som va hjälpsam och trevlig mot den höggravida :) erbjöd sig hans plats, plockade upp saker från marken åt mig mm. Skönt :)

Av Angelica - 17 juli 2010 12:05

Osch osch, tror jag växt mööö mer över magen senare igen..eller så är det så att nu är magen hårdare för bebisen ligger hela tiden närmare huden och spänner. förut fanns det ju mer mjuka ställen på magen då den lill* va mindre, dock inte nu.. spänt så det ibland känns som små blåmärken om man rör vid magen eller speciellt om man ska byta ställning från sidoliggande till rakt eller nåt..pust..det e heltidsjobb :)

Jag brukar tex alltid vilja ta upp minst en fot på stolen om jag sitter eller så, eftersom jag har korta ben, men får jag inte upp det om inte sambon hjälper till och lyfter upp det den sista biten, då magen sitter spänd mellan haha   

Inatt slapp jag iaf vakna av att ha ont då jag vänder mig..gött :)

Morgonen va också mysigt..höra regnet slå utanför rutan och det är lite mörklagt i rummet pga det. sambon lägger sig och håller om mig och magen och vi småsover..åh underbart :) Får väl passa på innan jobbet ska ta alla dessa morgonar ifrån en..

Påtal om sängen och bebisen och vakna på natten...tänkte mig in i att tänk om värkarna eller vattnet går/startar på natten och jag vaknar av det..yrvaket tänder lampan för att inse vad som är på gång..och då även väcka sambon..får nog ha kameran stående vid sängkanten då för att filma hans reaktion när jag berättar vad som är på gång..kan bli ett minne för livet bara det uttrycket då..hihi

Av Angelica - 16 juli 2010 13:34

usch nu verkar illamåendet kommit tillbaka mer och mer..blää..trodde det skulle vara över nu..men hepp det har sakta smugit tillbaka..å allt sitter fel och jäklas igen..känslig mage.känslig kropp..

hoppas det blir bättre igen..

påtal om känslig..har en buse som reagerar när mamma läser tidningen och lägger den mot magen..trots det är så lätt så är det någon där och sparkar och knuffar på den så att det ska ramla av eller så jag ska läsa högt..hihi..vet inte..

Av Angelica - 14 juli 2010 14:54

Då va det besök idag igen då :) Fick vikaren vi träffade förra veckan som va så skön..haha..hon e väldigt bra och trevlig, dock lite velig så det är tur man själv vet vad som bör göras haha..nej men hon vet ju vad som bör göras och verkar kunna sin sak, bara hon glömmer av måttet hon precis sa och om hon gjorde blodtrycket eller inte osv :P

Blodtrycket är bra iaf..ist för att gå upp så verkar det sjunka..kan ju förklara varför jag varit lite extra snurrig idag och några av de senaste dagarna igen..

SF måttet verkar också ligga precis inom den skalan det ska ligga, fast i övredelen av det :) alltså har jag växt mer.. inte konstigt att jag slår i allt mer saker med magen och klämmer den lättare om jag böjer mig mm haha..

Sötisen där inne hade även bra hjärtljud..gjorde en spark mot apparaten igen..hihi..

Sen va det dags att ta blodprov igen.iii..fick en annan sköterska..gjorde mig lite nervös, men så såg jag den som brukar göra bra på mig och hon kände igen mig, så hon sa till den andra att hon kommer ihåg mig och jag bör ligga ner osv.. :-) Då gick blodflödet jättebra..nice..gjorde lite ondare idag men gick iaf snabbt.


Sen bar det vidare..tog liten fika för jag mådde illa och va snurrig..så blev det plocka mer jordgubbar så jag får i mig mer järn.. dock gillar jag dom mer sura än söta så..hmm..

Gick in en snabbsväng och handlade och det va faktiskt kul att möta några arbetskollegor iaf. Ruza va så himlans glad att se mig, kände på magen och frågade saker.. :) hon hade inte sett mig på länge..så då  kände man sig iaf lite omtyckt,.. :) även marita som va nyfiken och ser fram emot att veta vad det blir mm :)


Nu har jag parkerat i sängen för jag har lite ont i undredelen av magen idag igen..blir ju inte lättare när de på mvc testar känna hur sötisen ligger och trycker som fasiken.. busen ligger nog i säte än eller baken neråt..buse..

Av Angelica - 13 juli 2010 22:33

Började med att vi satt och åt till vår vanliga dagligserie. där i firade dom jul..vilket fick mig att tänka på julen i år..när vi kommer ha en lite flicka eller pojke på 3-4månader som ska kika på julgransljuset, mysa med oss  på morgonen, göras ordning och bäras i lilla barnstolen in i husen där vi firar :) ååh, vad mysigt :)

Så blev jag lite fundersam..hmm..hur e det nu igen..hur långt i utveckling och storlek är dom i den månaden..hmm..tog fram filmat på lillsyrran när hon för 5år sedan var så liten..å dessa små söta fingrar och fötter..och försök till ljud, härmas mm..myyysigt.. kan inte fatta att en sådan kommer jag (vi) ha i år..såå många år man drömt om detta.. så många ggr jag tog upp lillsyrran på rummet när jag va 19år och filmade hennes utveckling, busade, pratade och låtsades hon va min..hihi..

äääntligen e det min tur ! :-)

Av Angelica - 13 juli 2010 12:20

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 sep 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.
Å det firar bäsen där inne för fullt? vaknade med mamma idag och busar runt för fullt.. :) kan det vara så att du lyssnar på mamma och lägger dig rätt och inte ligger i säte, som du gjort det senaste?..kan ju hoppas det inom närmsta veckorna iaf så vi slipper göra vändningsförsök..aj..
Mammas fingrar har börjat bli väldigt stela och svullna under nätterna och jag känner mig som en gammal gumma då jag går upp för mitt morgontryck av blåsan, då jag inte klarar sträcka ut ryggen riktigt eller gå på fötterna riktigt för allt e så stelt..
Allt mer och mer börjar jag tänka på förlossningen..nyfiken :) orolig..nervös..nyfiken :) vad kommer vi ha för minnen ur den? inatt när jag va sonm tröttast och skulle kissa så tänkte jag - tänk fall värkarna startar på natten när jag e trött..vad har jag gett mig in på.. haha..snacka om att jag måste varit trött i natt :)
Igår hade vi över lillsyrran hela dagen..vi badade i poolen ute..kändes som jag va sjösjuk efter hennes simmande..hihi..hon va ju så ärlig som en 5åring är med sina kommentarer om att jag hade stor mage, fin mage och även att jag va finare förut.. japp tack.. :) sen plockades det jordgubbar, åt jordgubbar med glass, åkte och klappade kattungar och slutligen såg på aladdin.. söt apa där i alltså..han hade jag glömt :)
  

Av Angelica - 11 juli 2010 13:41

Osch va varmt det är..kvaaavt..såg att det blåste maaassa ute..yes tänkte jag..gå ut och få lite vind..öppnade dörren och stängde den lika snabbt..va ju fasiken INgEn luft där ute..bara slog av kvavhet..shit..hur ska jag klara dagen..bara rinner om mig..å så ska vi få besök och sitta ute och grilla..kommer ju inte gå..kommer behöva bosätta mig i kalldusch för att inte tuppa av..iii..blir galen på detta tokväder att va kallt en dag och för varmt nästa..

Av Angelica - 11 juli 2010 13:04

shit, vad visar det.. 28.4 i skuggan än..japp..hur ska jag klara detta idag..kommer bli så kvavt för mig så jag lär la tuppa av..ii..å kommer regnet som det står, samt vad är oddsen på att det blir åska som alla förväntar sig eg?


I morse vaknade jag som vanligt määängder med gånger..vet inte varför eg..tror jag vaknar när jag vänder på mig..det spänner väl och grejsar..svårt..

Men när jag vaknade för att verkligen gå upp så kände jag hur det stirrade på mig från sidan :) älsklingen som faktiskt va vaken..mysigt :) så låg vi och kikade på magen som hickade för fullt, skapat av bäsen där inne :) mysigt..

tänka sig att om några månader vaknar vi av att det ligger en lite jollrande supergosig unge i sängen och vill ha uppmärksamhet :) lääängtar

Ovido - Quiz & Flashcards