Alla inlägg under juli 2010

Av Angelica - 25 juli 2010 20:01

Man sitter och drömmer sig bort, men kan ändå inte riktigt förstå allt som händer och kommer hända..vad man kommer få uppleva nya saker och bli imponerad varje dag för minsta grej som vår lilla flicka eller lille pojke kommer göra :)

Många första saker;

när du tar din lilla hand och greppar runt vårt finger, första skriket, när du upptäcker mammas halsband och försöker fokuserat med blick och munuttryck greppa taget om det och stoppa i munnen, när du upptäcker dina små fossingar och ligger så vig och stoppar dom i munnen efter du dragit av socken, när du försöker härma ljud som mamma eller pappa gör och du en dag faktiskt lyckas göra dina första ljud :), första gången du får smaka på nån föda som inte är välling, första gången du hoppar till då du råkar bli skrämd, när du skrattar eller får skrattattack, när du är jättetrött med pyjamas och håller i snutten och nappen lutandes mot mammas axel, när du säger mamamamamamma första gången eller pappa :) när du öppnar ditt första paket, alla olika små klädersplagg du kommer ha på dig under åren :), dina första steg, första gången du rullar runt, när vi står i fönstret och vinkar på pappa som kommer hem och vi står vid dörren då pappa riktar ut sina armar mot dig och du bara slänger dig framåt mot honom, trots dina ben fortfarande är kvar hos mig hihi....vårt lilla charmtroll :)    

Av Angelica - 24 juli 2010 22:59

Inte kunnat göra mycket på dagen eg då jag legat i soffan med nära spy och svimgräns..men även som de senaste dagarna blir det bättre runt fyra-fem..då går det över på nåt vis (tvitvitvi)..då kunde jag också börja hjälpa till och fixa som jag ville..osch osch vad nöjd jag blev :-) gjort om lite hemma och det känns som ett helt annat hus/rum..riktigt nöjd :-) så kul när man väl kan känna så..efter mycket beslutsångest hit och dit, samt småpill mm så blev det perfekt stortsett :-)

Av Angelica - 24 juli 2010 15:27

Vi grejsar för fullt här hemma. gör om lite, storstädar inför lill*n ankomst, tvättar barnkläder och säng/vaggkläder, packar väska för bb om ca 5v..japp..massa skoj.. :-) tyvärr har det mesta dragit ut på tiden då jag inte orkar.varje dag mår jag nästan sämre..verkar som blodtrycket blivit ännu lägre, jag är allt oftare yr, jobbig blickfokus och illamående som fasiken..måste mestadels ligga still och på så vis försvinner de sista dagarna på vår gemensamma semester å sista ensamma tid ihop innan vi föralltid är minst 3st :-)

just nu verkar det som jag kommer ligga parkerad hela dagarna själv hemma å må skit för att sen på kväållarna ha så ont i en viss punkt i ryggen så jag inte orkar gå runt heller.suck..kommer bli några lättirriterande dagar och lääängtandes till få träffa vårt busfrö, som förövrigt grejsar runt hej vilt i magen varje sig jag mår bra eller mår illa..busen :-) att man kan älska någon så mycket, som man inte ens träffat är otroligt :) hoppas mamma mår lite bättre snart så jag kan jag åka med och hämta spjälsängen och kika när pappa försöker få ihop den hihi..sen bädda den och få beslutsångest vilken nalle jag ska lägga i och sen även vilka kläder jag ska packa i väskan..hihi

Av Angelica - 22 juli 2010 12:26

Igår va det då dags för möte på KSS. Jag mådde illa som fasiken ett tag igår igen. fick sitta på huk inne på mcDonalds ett bra tag då det va väldigt nära att spy..usch..men det gick över sen som tur va..väl på KSS så satt vi där och pratade med läkare 1-1.5h under den tiden så fick vi också ett noggrant ultraljud. kollade så navelsträngen hade bra flöde, inte låg runt halsen, min och barnets puls, hur mina ådror förde vidare bra med blod till moderkakan osv. kommer knappt ihåg allt. Allt va bra iaf :) Sötisen har dock inte vänt sig än, utan satt med rumpan neråt..hih..som läkaren sa så satt haon verkligen som i sittställning :) Under undersökningen fick haon också hicka. magen hoppade och man såg även lill*n på bilden skutta till varje gång sööööött :)

Fick veta att haon vägde 2624gr om man nu kan gå efter det :) Sist vi fick ett sådant mått va för 2veckor sedan och då vägde haon ca 1800gr. alltså gått upp ca 800gr på 2veckor hihi..å enligt mvc boken så borde haon väga runt 2.25 nu..alltså gått upp ungefär 450gr.. men men alla barn föds ju med så olika vikter så det är ju inte konstigt..

fast denna gången kan jag iaf skylla lite på sötisens vikt till varför min vikt gått upp :)

Av Angelica - 20 juli 2010 19:32

hur ofta tycker man det är skoj att tvätta och hänga upp tvätt? tom tycka den är så söt att man tar kort på den? hihi..         

Av Angelica - 20 juli 2010 13:01

Du är på dag 232 av 280. (82,9%).

Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 sep 2010
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.
Tiden flyger, men ändå känns det som den står still :)
Just nu sitter jag parkerad i soffan, med en hickandes mage (och det är inte jag som är orsaken :), lyssnar på sambon grejsa lite med saker jag inte riktigt vågar vara med och fixa på med min älskade bäse i magen, tänker parkera mig liggandes väldigt snart för jag känneratt yrseln och illamåendet är påväg att slå ner mig dit iaf..:/.. hoppas på att det inte är lika länge som de andra dagarna senaste..jag vill upp och orka börja tvätta (rosa eller blått tro?:)
Imorn är det dags att kika in på KSS och se hur det ser ut där och hur personalen är mm inför förlossningen..hoppas man inte blir allt för skrämd :P
Av Angelica - 19 juli 2010 22:13

Japp, nu närmar det sig en ny vecka och man vet aldrig vad som kan hända för varje dag som går..även om jag har ca 6veckor kvar så är det ju vanligt att föda allt från 3veckor innan till 2veckor efter. Visserligen brukar först föderskor vara bland de som går över, så det lär jag väl säkert göra..men man vet ju aldrig.. en dag kanske lill*n vill träffa mamma och den dagen kanske är om nån vecka..av naturliga skäl eller av kroppsliga skäl..man vet ju aldrig..även de som varit friska som nötkärnor genom hela graviditeten kanske får för tidigt för de är stressade eller vad som helst..

vilket som jag har alltid velat vara en person som vill vara förberedd..hellre ett steg före i onödan än ett steg efter i nödan :-P

Så därför skrev jag idag ut förlossningsbrevet och papprena med vad jag ska packa..så man har lite kladd och tänkte kanske börja tvätta upp lite bodys imorn osv..hihi..gör väl inget om man har rena kläder i lådan :)

Av Angelica - 18 juli 2010 23:31

ooooooooooooohhhhhhhh uuuuuusssccchhhhh iiiiiii..

tänk er nåt ni tycker är obehagligt, nåt ni är rädda för eller får panik för..ja nåt som får er hjärna att koka av panikkänsla och resterande att kroppen att frysa av rädsla.. strunt samma om det inte är samma sak som jag känner..liten som stor, förståeligt eller löjligt..vilket som så mår ni inte bra av det..å samtidigt som ni känner denna rädsla så ska ni stå mitt emot den, inlåst i ett hörn och tänka snabbt och inte få hjärtattack samtidigt som hjärnan måste komma på en lösning att rädda dig därifrån..


Jag är påväg in på toa, slänger igen dörren efter mig låser och fryser till en meter fram då jag känner i ögonvinkel att nåt stirrar på mig. jag vänder mig om och ser; längst upp på dörren, en spindel..en stor spindel...en STOOOR spindel..en av mina största mardömmar stirrar på mig och var är jag? inne i ett litet rum med enda utvägen där spindeln sitter i min huvudhöjd..med inget "vapen" att kunna använda som skydd och dessutom höggravid så det inte går klättra upp på toa eller hoppa runt..

vaaaaad gör jag? vaaaaad? jag tänker ropa på sambon, men vågar inte göra nåt fall spindeln börjar röra sig med alla sina extremt långa ben och stora kropp.. hinner tänka att jag måste göra nåt snabbt iaf, fall den börjar röra sig snart..vågar snabbt ta fram handen mot min mardröms väg och låsa upp, samt öppna dörren.. i samma sekund som jag gör detta så HOPPAR DEN ända ner på golvet mot hallen.. hela min kropp blir stel av rädsla (stackars bebis) samtidigt som min mun gör ut skrikande ljud av rädsla samt hjälp från sambon..


undra vad han hann tänka när hans höggravida skriker från toaletten.. jag får iaf fram stooooor spindel hämta smällaren SNAAABBBT..samtidigt hinner jag tänka : han kommer missa den (brukar göra det och skrämma mig lite extra då vi får leta)..när han slagit den död så börja kroppens muskler lätta..


Vet inte hur jag ska kunna sova idag..å speciellt klara gå upp på toa inatt/morgon och duscha..fyyy..jag har alltid varit rädd för spindlar..ändå känt mig lite starkare senaste..men detta lär ta endel.. :-(

Den storleken på spindel har jag typ bara sett en gång här å det va här om dagen på köksgolvet..men då hann jag iaf ta upp fötterna och david kunde döda den. sen dess har jag varit lite rädd för kylskåpet och sen jag sett en mindre (men tyckgte den va stor då, men inget jämfört med den idag) i handfatet och en springandes på golvet på toa för två månader sedan.. de har jag sett framför mig varje gång jag varit på toa och knappt vågat tända lampan..me ändå varit stark..men detta taqr på en..


att komma in och ha den i min huvudhöjd..å vilken jäkla tur den inte hoppade inåt för då vet jag inte vart jag tagit vägen..värkarna hade säkert startat av min panik då..å ännu tur att jag hade tofflor på mig för jag knappt vågar gå barfota om jag möter en spindel..uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusccccch


Ovido - Quiz & Flashcards