Alla inlägg under april 2010

Av Angelica - 25 april 2010 20:15

Japp, då kommer den härliga tiden då spindlarna vaknar till liv och tror de har rätt att dela rummen med mig...det har dom inte..:(

Senaste två dagarna har det nog varit i tre olika rum, med större kroppar..den ena över sängen..den andra bredvid min fot när jag skulle på toa och den största såg jag som tur va inte.. Bara fick order om att jag nog inte ville gå in i rummet.. usch ja..

Så nu ska man våga sova i sängen, duscha och gå på toa, samt överhuvudtaget gå i nåt rum utan att tänka på att det kommer ett litet monster med för många ben springandes nära eller på mig..uuuuuusch.. Blir att aldrig ta av sig innetofflorna iaf..

Av Angelica - 24 april 2010 22:59

Måste ju säga att kvällens program inte hade samma effekt på mig som förra veckans uppträdande. Visst det var ju bra idag också, men ändå inget sådant där som verkligen gav mig känslostämningar. Kanske hade gett det om jag varit i studion och hört det live?! Det jag saknade ibland var bla det att man hör hur olika stämmor kören delar upp sig och samtidigt förstärker hela gruppens röst så att säga, fast det är splittrat..nån som fattar? :)

KOmiska är att inatt drömde jag faktiskt om en kör då jag rös. En kör i kyrkan i usa, med mörkhyade kvinnor som sjöng jullåtar. Har jag alltid velat höra. Låter så mäktigt ibland när man ser på tv. :)

Så va iaf det spännande ögonblicket vilka två lag som skulle gå vidare till finalen. Vi såg på det inspelade då pga bilen krånglade här ute så var en timme efter typ.  Första laget var klart och sedan stod Picasso mot bröderna. Jag brydde mig inte så mycket vem som åkte ut innan så länge det inte var Picassos lag. De få ggr jag sett programmet har de iaf imponerat med både sång och dans. Inte bara stått still.. Det gillar jag.

När Gry precis ska berätta viilket lag som följer med och vilket som åker ur, så tro på fasiken att boxen slutat spela in..HAHA..går ju skratta åt när man kan slå på text-tv och se resultatetm, men tur det inte var i slutet på en film alltså.. Då hade det inte varit glada miner. Går ut på boxers sida för att påpeka att detta händer ofta nu förtiden. Man aldrig får med slutet..men hepp, då har de tagit på e-post kundtjänsten. Stööörande..

Av Angelica - 24 april 2010 21:02

Ja, vad lärde vi oss i skolan? Självklart va svenska, matte och engelska bland det viktigaste. Men finns så mycket vi eg borde valt bort mot vissa andra saker. Saker som inte hjäälper oss så mycket nu eg. Vad hjälper det om Isolde sa så och alla andra i historian, då vi behöver laga mat, laga en pryl, fixa ekonomin eller annat överlevnadsaktigt.

Alla borde fått lära sig om bilar också alltså. Hur tråkigt det än skulle varit så är det bra. Vad gör man när något händer med den enda bil du har? När man inte har nån att fråga eller nån som vet och man helst måste vetat svaret på problemet en sekund tidigare :)

Helt plötsligt stinker bilen bensin. Det rinner ut under den. Dyr bensin och dessutom brandfarligt. Panik..hmm..vad gör man..vem frågar man.. Har bara en bil som ska ta oss båda överallt..hmm.. Ser en slang som verkar bara inte ha någon slut..skumt.. tillslut börjar det ist att droppa..mindre och mindre som tur e.. Men ändå orolig.. vågar man köra? vågar man vara nära, är det nåt kostsamt..osch... alla verkar vara stora frågetecken som man frågar.

Sätter mig vid nätet och söker..får fram nåt om nån slang som kan finnas som överrinningsskydd då tanken e full..den som precis blev nyfulltankad..hmm.kan det vara det? Hoooppas det..och att det inte är nån mer fara.. Ska ju besiktiga inom 2v också..

Men vad gör man eg i dessa fall? Kan ju liksom inte bara stå och rinna ut massa bensin eller sätta sig och åka någonstans.. var e allmänbildningen på livssituationer eg? en lördagkväll dessutom..

Jaja, hoppas det va detta problemet nu iaf.

Å vad gör man eg med bensin som runnit ut i en glassbunke?

KOmiska e vad man gör och tänker på i snabb-tänkta-reaktions-problem..haha.. jag tog med mig alla usb, stereo,solglasögon mm ur bilen..HAHA...fall nåt händer så e det iaf säkert :)

Av Angelica - 23 april 2010 23:36

NU har jag äntligen äntligen äntligen lyckats få ihop alla papper om havandeskapssökning, samt skrivit mina egna bilagor. Det blev en heeeel del, men jag hoppas verkligen de orkar läsa det och förstår hur jobbigt det är. Försökt skriva så detaljerat som möjligt, men ändå inte ha med allt. Fasiken svårt. Speciellt angående hur många lyft man gör per dag och kilona. Jag som knappt kan se längden eller vikten på en människa. Hur ska jag kunna avgöra vad nåt vissa riktigt komplicerade saker väger? Dessutom lyfter man ju olika mycket beroende på när på passet man jobbar, hur stressigt det är, om det är extra priser, om de innan hunnit med mm. Är ju väldigt svårt att uppskatta och man vill ju varken ha för mycket eller för lite i gissningarna. tog t.o.m bilder :)

Känns som jag skrivit en riktig uppsatts och väntar på se om jag blev godkänd eller ej. Blir jag inte det så blir jag riktigt besiken efter allt besvär jag haft att greja med detta. Nyfiken är man också så sätt, men tar ju flera veckor innan resultat.iii

Så håll tummarna för mig och bebisen :) Vi behöver verkligen det!

OM inte så lär det bli mycket krångel också.

Samt att papprena i där är också avgörande för föräldrapenningen som krånglar som fasiken med SGI mm då jag jobbar som jag gör.. den oron ger ju en magsår. Så hoppas det inte krånglar mer än nödvändigt redan gjort.

JApp japp.. nu e några saker ur världen iaf.. Kanske jag kan slappna av lite iaf och undvika spy närmsta. Men fortfarande endel krångel kvar..


Nu vill jag iaf fokusera på den lill* och längtar tills vi får höra hjärtslagen..  

Bara ber att allt är bra..

Av Angelica - 23 april 2010 14:20

Ja skumma drömmar alltså..va det kopplar från dagen innans händelser, tankar ord och gör om det till en helt egen innebörd :)

Bla så va jag och campade med vänner,släkt osv. så behövde jag åka hem och kolla en sak. Träffade även då en gammal jobbarpolare och vi snackade lite. Sen skulle jag åka tillbaka..op eu moppe..på e20..efter druckit 2 glas vin den dagen (dricker knappt ens vin ju haha och speciellt inte nu:).. så hoppade på ingen kontroll..när jag kommer ut på e20 så står poliskontroll bortanför galaxi typ.. jag tvärvänder och kör igenom skogen mot roséns..haha..och snuten efter..det va fler som hade vänbt tydligen för flera av oss skulle blåsa..jag bara hoppades mitt inte syndes eftersom det va så lite.. hann dock aldrig se hur det gick för då ringde försäkringskassan..


Den drömmen kopplade ihop en hel del saker från dagen..fast just dricka och köra vet jag inte hur det gick ihop för det e jag helt anti. kör ju inte ens på en smakmun typ.. kanske va att jag kände för att ta en grogg eller nåt på camping? :) tar ju ett bra tag till innan det lär hända..ammas och grejsas först :) men det e det absolut värt..

Av Angelica - 23 april 2010 12:59

Vaknat flera ggr inatt igen. sover verkligen oroligt..har även väldigt svårt att somna om när jag väl vaknat till..så jag va glad att jag lyckades..men tro inte att jag fick sova då..lnej då ringer försäkringskassan två ggr inom 20minm och kommer med störande nyheter som ger en ännu mer oro, funderingar och krångel..suck..

Inte nog med att man alltid längtar tills semestern. Men nu behöver jag den verkligen. Jag behöver lugn. Bebisen behöver absolut lugn! Visst det e ju inte säkert det blir lugn bara för det är semester, men om jag tänker läget då så borde de flesta krångel löst sig...men understryk eg BORDE.. får jag inte havandeskaps så lär ju ändå det finnas problem efter semestern..men men..

Ska lyckas beskriva lyften och arbetsuppgifterna på jobbet så detaljrikt som möjligt. Brukar jag ju inte ha problem med, men har däremot väldans problem med att kunna räkna ut ett snitt på nåt. det är då fasiken inte lätt, när det inte är regelbundet på nåt vis. Annars hade det ju inte varit så svårt.

Nej usch nu kan jag inte skriva mer. måste ligga ner. Har iaf äntligen en bärba dator så det underlättar lite, men när jag blivit så känslig igen så är det svårt. Spytt idag också och kan knappt ligga ner utan mår dåligt. så hinken går med mig var jag än går nästgan. jippi. så ska jag försöka jobba 1h 15min sen. eftermiddagen brukar jag ju må som bäst så hoppas på det iaf.

Av Angelica - 22 april 2010 16:40

Har känt att det varit på väg ett tag. Kroppen börjat må sämre igen pga all stress,krångel och oro jag får från vissa håll, som inte borde behövas. Borde lätt kunna undvikas eg men hepp självklart jävlas mer :( Iaf, har som sagt känt det varit på väg och vissa dagar närmare och närmare att behöva springa till toan och slänga huvudet över..men har lyckats stoppa det på väg så att säga..uuusch.. Idag gick det dock inte.. Hann precis springa dit.. Så nu verkar det vara officiellt för mig att jag får bakslag på även illamående fronten..och inte bara för yrseln och blodtryckets skull..


NU kommer den där roliga känslan tillbaka. Då man vet att man måste äta för just det - man behöver mat, men sen även också för att inte bli sämre. Men man känner inte alls för äta för man mår dåligt och framför allt för att det man äter, har nu en stor risk att komma upp igen :( Å det vill man inte. Då man också bör tänka vad som är "bäst" att spy upp om det ändå ska upp? oooosch usch blä.. Det va inte det som kom idag kan jag säga. okej, inget ni vill tänka er in i..kan jag förstå..

Av Angelica - 21 april 2010 17:45

Varje dag står människor med val framför sig.

De kan var stora, som små. Vissa kanske är extremt löjliga bara för det eg spelar på ens beslutsångest och endel kanske är jätte stora och påvekar liv.

Vilket som så finns det nästan alltid val iaf.


Man kanske säger "jag ville inte säga det" "jag ville inte göra så" "jag vill inte åka dit" "jag vill inte ha den" "jag vill inte skada nån", och alla dom sakerna kan vara sanna. Du kanske inte ville såra eller skada nån tex, men oftast har alltid ord och handlingar konsekvenser. bra som dåliga. Om du tex bråkar med nån och putter till den lite - så är inte din mening att skada den, men medvetet vet du eg om att det finns en risk att du gör det om du putter personen. Du har valet att inte skada den då.

OM du berättar någons hemlighet för att någon tjatar på dig, så skyller du sen i efterhand på att du inte hade nåt val. Du har ett val. Du kan t.o.m ha flera val inom samma val så att säga. Som en tråd.


Ibland gör man fel val eller dumma val. Japp, det händer. Ingen är perfekt eller kan alltid välja rätt. Men oftast finns det även val efter det. eller hur? råkar du tex putta någon, så kan du ju alltid ta din hand och hjälpa den upp och be om förlåtelse, för att göra det bättre ist för sämre. Du kunde också välja att fortsätta "bråka", gå därifrån, låtsas att du inte bryr dig (fast du kanske tom gör det).


Ibland kanske man tänker " det kvittar vad jag gör. Jag kan inte göra det bättre" och så sant som sagt. Ibland kanske man inte kan göra saker bättre. MEN nåt som är viktigt att inte glömma är att - man kan oftast göra det värre. Så varför inte göra allt man kan för att undvika göra just det.. Kanske räcker med ett leende, en gest, ett ord, en mening, en hjälpande hand.. vad som helst. Har man först valt fel val, så bör man ju iaf göra så mö man kan för att inte få en fortsatt spinn åt fel håll..

Ovido - Quiz & Flashcards