Alla inlägg den 21 april 2010

Av Angelica - 21 april 2010 17:45

Varje dag står människor med val framför sig.

De kan var stora, som små. Vissa kanske är extremt löjliga bara för det eg spelar på ens beslutsångest och endel kanske är jätte stora och påvekar liv.

Vilket som så finns det nästan alltid val iaf.


Man kanske säger "jag ville inte säga det" "jag ville inte göra så" "jag vill inte åka dit" "jag vill inte ha den" "jag vill inte skada nån", och alla dom sakerna kan vara sanna. Du kanske inte ville såra eller skada nån tex, men oftast har alltid ord och handlingar konsekvenser. bra som dåliga. Om du tex bråkar med nån och putter till den lite - så är inte din mening att skada den, men medvetet vet du eg om att det finns en risk att du gör det om du putter personen. Du har valet att inte skada den då.

OM du berättar någons hemlighet för att någon tjatar på dig, så skyller du sen i efterhand på att du inte hade nåt val. Du har ett val. Du kan t.o.m ha flera val inom samma val så att säga. Som en tråd.


Ibland gör man fel val eller dumma val. Japp, det händer. Ingen är perfekt eller kan alltid välja rätt. Men oftast finns det även val efter det. eller hur? råkar du tex putta någon, så kan du ju alltid ta din hand och hjälpa den upp och be om förlåtelse, för att göra det bättre ist för sämre. Du kunde också välja att fortsätta "bråka", gå därifrån, låtsas att du inte bryr dig (fast du kanske tom gör det).


Ibland kanske man tänker " det kvittar vad jag gör. Jag kan inte göra det bättre" och så sant som sagt. Ibland kanske man inte kan göra saker bättre. MEN nåt som är viktigt att inte glömma är att - man kan oftast göra det värre. Så varför inte göra allt man kan för att undvika göra just det.. Kanske räcker med ett leende, en gest, ett ord, en mening, en hjälpande hand.. vad som helst. Har man först valt fel val, så bör man ju iaf göra så mö man kan för att inte få en fortsatt spinn åt fel håll..

Ovido - Quiz & Flashcards