Alla inlägg under juni 2010

Av Angelica - 10 juni 2010 13:58

Igår va det dags att träffa barnmorska, prata lite, mäta lite och lyssna. Busungen flyttade sig för fullt när vi satt där kände jag. Magen höjdes och grejsade. Å trots jag gått upp så mycket så fick jag ändå påpekning om att magen va ju väldigt "fin"..:) Magen höll sig i övredelen av kurvan igen och   ljuden va  perfekta och sötisen reagera direkt på att man grejsa :) hon trodde att lill*n låg med huvudet neråt eftersom hjärtljuden kom precis under apparaten på visst ställe. Å så som den låg då är så den ofta brukar ligga vilket den även gjorde förra veckan då jag fick så ont på kvällen. Vilket BM trodde kanske va det den gjorde - tryckte på bäckenet och fogarna så att säga. Å igår kväll kom den där vassa smärtan igen. då jag knappt kan röra mig en cm, resa mig eller gå..men som tur va varade det inte lika länge som förra veckan. Å återigen va magen stel där. Så börjar tro det e lill*a busfröet som lägger sig och trycker där..

Påtal om lill* busfröet så grejsas det för sött idag. när man verkligen känner och ser hur stort magen e upp på höger sida..e det rumpan då tro?=)hihi

Av Angelica - 9 juni 2010 12:34

Inte heller långt till förlossningen. Aj. Jag som knappt varit på sjukhus framtills nu, då jag varit tvungen kolla blodvärde mm. Har jag hög eller låg smärttröskel tro? ingen aning. Samtidigt som man ibland kan bli livrädd för allt så är man ändå väldigt nyfiken på allt. hur kommer det börja? små värkar hemma? nån värk när man är borta? vattnet gå hemma eller på sjukhuset? Kommer sambon vara hemma när det startar eller är som värst? JObbar han - när ska jag då ringa? jag skulle vilja filma hans min när jag berättar det har startat..hihi..   Kommer jag åka in för tidigt och bli hemskickad, ligga inne länge eller kommer jag komma in så det inte blir så många timmar med värkar där? Hur kommer bilfärden dit bli med min smärta och oro för läkarfel och sambons allmäna panik för situationen hihi..KOmmer det vara mitt inatten vi åker eller på dagen? kommer jag berätta för morsan eller inte när vi åker..hmm..det e många saker man kan bli nyfiken på..det e ju ändå en otrolig resa :)

Kommer det bli några roliga historier att berätta om jag tar lustgas eller kommer jag ens hinna ta något eller vilja ta något?

KOmmer vi få en söt liten flicka eller pojke? är haon knubbis eller näpen? kommer haon vilja amma direkt eller inte? skrikis eller sömnis? :)

Kommer nåt av namnen vi fastnat för passa in på vårt underverk?

Föds du i aug eller september? Många tror det blir i aug bara för jag är så stor..hehe.

Tänk så mycket svar man får på nåt dygn bara, som man undrar i flera år :)

Av Angelica - 9 juni 2010 12:17

Idag är det återigen föräldragrupp. 2/3. Ska bli intressant att se om de kommer med nåt nytt.. en annan som e sjukskriven har ju läst endel och frågat endel, eftersom det inte finns så mycket annat att göra :) :( Men sen så har jag också varit nyfiken på allt om detta sedan jag var liten, då det varit en dröm läääänge :)

KAn inte fatta att det faktiskt är mindre än 3 månader kvar till beräknad förlossning. När man sitter och tänker sig in i att man faktiskt kommer ha en bebis här hemma då, så kan man bara tänka sig in i det på den nivån man alltid gjort - en dröm längre fram..men denna gång e det inte så långt fram :)

Påtal om bebisen så flyttar den sig till sitt favoritställe nu igen ser jag på magen hihi..Å mamma mår illa idag igen. kroppen, huvudet allt..så får bli att ligga ner en timme till nu innan vi ska åka så jag klarar sitta där borta..hoppas det iaf är mer luft där än va det verkar vara på många stäällen..fattar inte var luftkonditoneringen har tagit vägen i hus/affärer mm.


Innan föräldragruppen e det också dags för möte med "nya" bm. Lyssna på vårt underverks hjärta..underbart :)

Av Angelica - 8 juni 2010 19:54

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 sep 2010
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Ännu en vecka avklarad och med det en vecka mindre kvar tills vi får träffa vår underbara son eller dotter :) och va vi längtar :) mamma längtar ännu mer nu när kroppens tyngd börjar ta rejält på onda nivåer och där med även humör. Mamma verkar också åkt på nåt slags bakslag i illamående och känslighet.
Inte nog med att blev så dålig så spydde i söndags, men måndag va rätt känslig i kroppen så höll mig fest i soffan och helst liggande ist för sittande..mådde inte så bra av det. Idag skulle vi försöka oss på att åka en sväng..detta va också lite känsligt.blicken va svår igen och illamåendet kröp på mig så att jag tappade känseln i armarna samtidigt som de blir så tunga..konstigt japp..Men men det blev bättre efter en daim..konstigt det där..börjar fundera på om det har nåt med socker att göra för åt precis innan så va ju inte hungrig  liksom.
Imorn ska vi ju på föräldragrupp, samt lyssna hjärta så får väl fråga och kolla lite då.
Inte nog med det så har jag ju gått upp ännu ca 1kg på denna vecka. Vilket min kropp verkligen känner av en dag som idag. Sååå ont överallt. Inte nog med mina små fötter som hade problem med min kropp för 20kg sedan, men nu är det inte lätt för stackarna. Men värst e det ändå för mitt ben och uppåt i ryggen..shit va ont jag har idag..aj aj. Haltade förut för knappt kunde stödja mig på benet..
Nu har jag iaf parkerat mig i soffan för resteerande tiden av dygnet.Väntar in fiskbullar så att busungen får i sig lite fisk på nåt vis :) Har även fått på mtv movie awards 2010. kan bli lite intressant.
Fast ser mest framför mig massa söta små pyjamas jag sett idag som jag gärna skulle vilkjat haft..såå söta charmiga färger :)

Av Angelica - 6 juni 2010 18:13

Igår fick jag årets två första myggbett..inte bara årets eg för jag tror inte jag fick förra året alls. Shiiiit vad det kliar.. UNDER foten..går ju på det hela tiden så retar ju ännu mer..shit.stackars folk med vattenkoppor.

Sa igår att tänk alla mygg på almesåsen och alla som är där och festar ikväll..å va skönt att vi inte kommer ligga bakis imorgon som endel andra kanske lär göra :) MEN man ska tydligen inte ens tänka nåt positivt om sig själv, för vem va dålig idag? jo jag.. Åkte till vara för köpa en glass..ingen glass blev det..ist parkerad och så otroligt dålig, illamående att jag inte visste var jag skulle ta vägen.Kände att jag skulle kubna spy när som helst och röra kroppen eller ens blicken va för mö..:( Vi försökte åka hemåt och fyyyy vad lång vägen kändes och många gupp och svängar det fanns som inte fanns annan dag typ..:/

Hemma blev det att tömma kroppens föda och vätska med spy..usch usch..så tydlighen skulle jag ändå få känna bakiskänslan idag..Hoppas verkligen det va engångs grejs och inte är bakslag påväg..funderar på om det kan varit för man slarvar när man tycker man e bättre och ite ligger still på samma sätt på morgonen, äter frukost i samma ordning och ork och absolut inte åka bil och utan åksjuketablett, men men vet inte..Tur nog så mblev jag bättre sen iaf..Så kunde sätta mig ute parkerad i lugn när älsklingen klippte gräsmattan..vilken skillnad det blev:)

    

Av Angelica - 4 juni 2010 11:37

Små saker som ibland gör att man kommer ihåg minnen från små syskons bebis/små barnstid. Hur man längtar tills det är ens eget busfrö/charmtroll som gör dess små söta saker :)

När tex den lille/lilla ligger och sprattlar för fullt med benen så att man hör hur hälarna slår så hårt i golvet att man nästan tror det ska bli märken hihi.

Eller när haon ligger och kliar sig i ögonen för de e såååå trötta..supersött :)

Man kittlar busfröet lite och ser ett leende bakom nappen och ögonen som lyser glatt mot en och fram kommer ett bebisfnitter typ..hihi..hör det i huvudet redan nu :) Eller när haon ska greppa med sina små små händer och fingar efter vällingflaskan :)

Kan man göra annat än att längta??

Av Angelica - 4 juni 2010 11:25

Otroligt att man kan ha ett litet underverk växandes inom en. med armar, ben,ögon och allt..även med en egen liten vilja och personlighet :)

Nu busar haon för fullt. Märks att haon blir större för var dag och klarar mer och mer. Inte nog med att det ibland kommer rejäla sparkar så man är glad de inte träffar revbenen än, men nu leker haon tydligen vågen hihi   ja ni vet vågen..när det höjer sig på ena sidan och fortsätter mot andra sidan, samtidigt som första höjningen då sänks..hihi..sötunge :) Pappa missa det ju självklart och eftersom du e ett busfrö så vill du gärna sluta varje gång kameran kommer fram :/ :)


Igår fick jag se och höra reaktion från en "bekant" angående ditt boende (min mage). Vi sa det va 3 månader kvar ungefär. Minen till det va ju "skojar du". Nej 6sep sa vi då. Han: då måste det va tvillingar elle? hmmm :)


Av Angelica - 2 juni 2010 19:43

Ja vilken underbar..kan man säga så mycket annat om den?

Vakna upp bredvid grabben man älskar och en stor mage som bevis på det:)

denna mage har en invånare som betyder så mycket, och som i detta fall också va vaken och sparkade på urinblåsan så mamma fick gå upp hehe..

Sen fick ju sambon åka till jobbet, tråkigt när det e så fint väder och bland de dummaste tiderna på veckan också..men men. gick ut och försökte njuta av vädret lite.va lite osäker på om jag skulle klara värmen med min lätt känsliga kropp av yrsel mm. Så drack extra vatten, tog isglass mm innan och under tiden. fick lite gött med sol..underbart ute..segt sitta själv bara..men  fick ju lite besök på eftermiddagen av klasskompis och son på 8månader. Då fick man sig några sköna flirtingar hehe.charmtroll.Samt någon att snacka lite skit med i solen.

Trots att jag e extra noga med solskydd i år så har jag ändå lyckats bli röd, brun och även några brända fläckar.

Men vad fräsch man känner sig med lite färg bara..känns som det kan gömma extrafläsket utöver bebismagen, lite bättre när det e brunt ist för vitt..hehe. ser väl dock roligt ut på kvällen när magen är kritvit och resten har lite andra färger :P

Jag tänkte jag skulle försökt mig på nån lätt uppgift i min rastlöshet då jag inte har orken på samma sätt som annars, så som att skölja av utebordet med slangen. Jag lyckas ju då självklart dra av munstycket från slangen och ut sprutar det kallt vatten över mig och allt runt om..hehe..

Nu e älsklingen  hemma igen för några timmar innan börja jobba tidigt..så nu ska jag bara fortsätta ta det lugnt och njuta av min lilla familj :)

Ovido - Quiz & Flashcards