Alla inlägg den 16 juni 2010

Av Angelica - 16 juni 2010 22:18

Japp..sentimental? känslig?.. idag va mammsen och pappsen på sista föräldragruppen. Den längsta dessutom, på 4h. det märktes i min svanskota resterande tid av dygnet kan jag meddela. knappt sitta eller resa mig riktigt.men men..hamnade ju på 5års kalas efteråt..mer om det sen.

Först och främst på föräldragruppen så handlade det idag om förlossning; bedövning och allt runt det, tiden efter förlossningen och amningen. allt väldigt intressant tyckte jag, även om jag redan lärt mig 90-95% av allt som sades. När de andra skrev upp nr till förlossningen så satt jag och fundera på nåt annat för det har jag redan inskriviet i min och sambons mobil sen nån månad tillbaka..hehe.. Visst hade inte tänkt ringa så tidigt, men då är det ännu en mindre sak jag behöver leta efter eller försöka komma ihåg ta reda på nu när det närmar sig tänkte jag,..jag menar alla får ju inte barn i 9månaden. kan likagärna va 7emånaden..så e ju ändå skönt ha lite klart..eller i mitt fall en hel del.. :) men men har ju alltid varit en person som vill fixa och ordna så mö som möjligt så snabbt och detaljerat som möjligt. Så när man hör hur det kan va så att man är rädd att tappa kontrollen under förlossningen och man gör det - så är jag ju en av dom personerna som gärna gillar ha kontroll..men men..vet ju att det inte går.. :) eller ah, inte allt iaf, men lite :)

Påtal om förlossningen så såg vi en kort dvd med filmat från förlossningar. INte allt för detaljerat, men ändå detaljerat på ett sådant vis som gav en hyfsat stark insyn på hur det kan vara. När slutet kom och bebisen kom ut med ett skrik och upp på mamman så kom det flertal frågor och snyft från mig..som tur va så hade iaf tjejen bredvid mig tårar i ögonen också..de kanske inte rann så som mina men ändå :-) Jag hade känt lite tidigae att jag fått sådant där litet känsloögonblick för mig själv när jag tänkt mig sssstarkt in att jag faktiskt är på mammavägen nu och inte vänta flera år, utan NU..      Så inte så konstigt att det slog över i tårkanalen då man såg en mamma få upp sin nyfödda dotter på sitt bröst..vad jag lääääängtar till den känslan :) gjorde nog någon mer för då flyttades det runt för fullt i magen :) hihi..


Efteråt blev jag lämnad hemma hos morsan för att fira min lilla (nu stora:) lillasysters 5års dag. Hann aldrig riktigt reagera på vad hon tyckte om sina saker, men nu när jag kommit hem så fick jag uppdaterat sms från morsan om hur hon räknat allt hon fått av mig och tyckt jag varit riktigt snäll..+ att halv tio på kvällen sätter sig 5åringen med den ena saken i duschen och skrubbar rent fötterna..hihi :) Gav henne lite tofsar, läppglans, läppsyl, fina "klistermärken" till naglarna och i hennes favoritfärg (lila) så fick hon massa saker till sin toaväska att ha på campingen; mugg,tandborstefodral,borste,tvål(lr tofsask),typ skrubba naglar lr fötter med och en sak till som jag ej kommer ihåg tror jag.. :) Jag sa till henne att den kan hon ju skrubba fötterna med efter hon varit ute och lekt nu i sommar - så tittade vi under hennes fötter som va lååångt ifrån rena..:) så tydligen tog hon mig på allvar när jag åkt och satt alltså och skrubba fötterna hihi :)

Ovido - Quiz & Flashcards