Alla inlägg under augusti 2010

Av Angelica - 19 augusti 2010 12:28

Idag va det dags för ultraljud.. Se hur vårt underverk mår där inne..
Vad kom vi fram till..jo att vårt busfrö mår väldigt bra..
Haon hade tom lagt sig tillbaka till samma ställe som haon låg på för en vecka sedan InnAn vändningen..buuuus.. :) verkar trivas ligga/sitta där.
Navelsträngen,flödet och vattnet såg också bra ut. Hon försökte göra mått på sötisen för att få en viktuppskattning. Va inte så lätt först för haon busa runt där  inne + va lite stor för bilden så det skulle gå få måtten riktigt,men gick på nåt sätt ändå. Hon påpeka att magen va lite "rund" hehe och även benen..pappas vader tro?? hahah..iaf när hon först såg måtten så såg det ut som den skulle väga runt 3,4 nu..vilket e ungefär 400+ från det som står i mvc boken..men sen e det ju också så attmåtten e väldigt olika nu så det går ju inte gå så..

men hon skulle iaf gå och lägga in måtten i datorn och få fram det mer exakta.
Undertiden satt mamma och pappa och disktuerade dig.. jag såg bla en gång att datorn visade ett mått med 40w3d..hmm..å jag är i 37+2..hmm.. visserligen tror jag ju inte det stämmer..både jag och bebisen har ju som sagt legat lite före hela tiden..iaf 1v.
Men sen när vi fick höra vad hon kom fram till att bäsen vägde på ett ungefär så började jag verkligen fundera på det med veckorna..

gissa vad..jo ca 4000gr redan å det är 2.5v kvar till BF...öhm... liten knubbis? (ingen som kan säga att mamma inte matar bebisen iaf

haha..förklarar kanske också varför jag varit så yr och illamående..inte fått mat själv?=)
Visst vikten stämmer ju förmodligen inte alls så sätt, men det e ju ändå uppskattning de ska gå på för ha koll på läget..
Å lite roligt jämföra med boken här hemma..
kolla här:
Sägs att jag har i  37+2  SF 37  Bebis ca 4000


borde va ungefär: Vecka  SF  Vikt
  v 37+0 (38) SF 31-36  2300-3600 (2950g)
  v 38+0 (39) SF 32-36  2450-3800 (3150g)
  v 39+0 (40) SF 33-37  2600-4100 (3350g)
  v 40+0 (41) SF 33-37  2800-4300 (3550g)


så verkar mina veckor stämma?njaaa..känns som det inte riktigt stämmer.?

Kollade även på mitt kort här igår med magen - som ser ut som jag lagt en stor boll under linnet..haha..kanonkula..så kollade lite andra kort..dags att jämföra+ jag som tyckte jag va stor då och alla andra med,men tydligenhar jag kunnat bli aningen mö större ändå sen dess..inte undra på jag har ont..        


              

Av Angelica - 18 augusti 2010 16:09

Japp, här blir det lite ris och ros. Vad ska jag börja med tro..igår kikade jag lite i leksaksaffär och råkade ääääntligen se barnvagnsskallror i mn smak.har letat överallt, men de e antingen svindyra eller med kalla färger och material - så som av trä, spöket laban mm.. inga mjuka bebissöta saker :) men här fanns det..mjuka som tuta,prassla mm..den ena va färgglad och söt..passa både tjej och kille och smartast att köpa MEEEENN,,så fanns det även en sådan där supersöt i rosa..tyvärr ej i blå också..men jag kunde ju inte lämna den..va så suuuuupersöt..så köpte båda två för att sen kunna lämna tillbaka en av dom beroende på om det blir en flicka eller pojke :-)

  

när vi stod där och betala så kom ännu en expedit fram och nästan viska till den andra "vilken STOOOOR mage"..haha..som jag inte skulle höra det..

vilket vi också kan bekräfta att den är...

PÅ MVC idag mättes den nämligen SF 37..ännu större..även bm blev förvånad att den fortfarande växer..även jag med tanke på att jag otroligt nog bara gått upp 400gr sen förra veckan..hmm..

  

Förövrigt e det bra.. Bebisen trivs fortfarande i sitta framsätet..varför lägga sig rätt, när man kan åka första klass..hihi..

Mammas alla hörn knakar och gör ont..blygdbenet gör mer å mer ont..så svårt röra sig..speciellt att gå upp och kissa på natten,...tur att spjälsängen är framme för den e min käpp första delen av vägen..inatt va jag lite orolig när jag gick upp vid 4 så väckte bäsen och sen somnade jag om i trygg ro..för då hörde jag inte alls sambon uppe och hosta mm..haha..

Magen kliiiiiar för fullt å får mer å mer bristningar nu pga den där förbannade vändningen förra veckan..den som va så fin innan..tyyyyypiskt...rätt retsamt alltså..

Påtal om sängar..tv-rumssängen :)

   myyysigt :)


Till annan ris..suttit i telekö och sedan samtalat för försäkringskassan om allt med dessa tillfälliga dagar, vanliga föräldradagar mm..åååå blir så trött på det..även när man har så idiotiska jobbtimmar som 3.45 och det tas som en hel dag..borde inte finnas så korta..blää..å ingen vet nåt helt heller..alla säger fråga jobbet, jobbet säger fråga dom, å sen säger de igen fråga handels mm..å när man väl kommer fram då e de inte där för dagen.. usch..


Imorn ska det bli viktuppskattning på vårt lilla busfrö..blir intressant :)

Av Angelica - 17 augusti 2010 12:24

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 sep 2010
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.
Kom precis hem ifrån tagit blodprov..två stick blev det..ett riktigt plågsamt och ett som gick an. Snacka om skillnad det kan göra alltså, speciellt för en människa som kanske har skräck för det och kan få helt olika upplevelser och syn på det.

Dröm man haft sedan liten..starkaste av alla..att man är påväg att nå den.. jag kan inte i min vildaste fantasi ens få fram hur det kommer kännas att se sin son eller dotter första gången. Att man har skapat den från inget..bakat det lilla fröet till en livs levande bebis :) Jag kan fantisera in att det med mig ibland - har ju ändå växt upp med små barn i släkten och familjen.. men jag har verkligen svårt att försöka se framför mig hur det kommer vara att se min älskling hålla i sin son lr dotter första gången :) hans känslor och sätt mot detta lilla underverk.. :-) hur våra liv kommer förändras för alla framtid.

Jag är ju inte en av de tycker det är självklart att man kan få barn osv..utan ser miraklet i det..heeeelt otroligt alltså på så många vis..

Av Angelica - 16 augusti 2010 15:32

Idag är det 3veckor till beräknade dagen..lääängtar..nu har ju de flesta man vet fått så nu blir man ännu mer sugen.. :-) varje dag fantiserar man om hur det kommer vara när man träffar vårt underverk..men ingen fantasi lär ju va i närheten av den äkta känslan :-)


Ligger mycket oro i en nu förtiden också..igår skrev jag om kliandet.. på kvällen började även magen klia mer och mer..vill ej klia där..tog lite ph5 på för att det kanske skulle minska,..men hepp..det började svida, bränna och sticka.. kunde inte ens snudda huden utan det va aj aj.. värre än bränna sig på brännässlor..usch..


idag fick jag tid att gå till labb och ta blodprov för att kolla så inte graviditetsklåda.. lyckas stressa på davids rast och åka dit..väl kommer dit så har alltså skitvården ingen koll på nåt..då skulle man fasta..vilket varken förlossningen igår, mvc i morse eller labb visste eller sa..så kunde inte ta provet..blir så irriterad när det faktiskt e viktiga grejer. å attityden på gubben där va ju nte nåt med heller..iii...sa faktiskt med sur min att jag va trött på vården och konstigt att så många år man går i skolan ändå kan ingen memorera och kunna saker..!!! åh...!


Bra grejer där emot - igår fick jag skrattattack.. sådan där då man knappt får luft, tårarna rinner...och du vet inte ens varför..haha.. höll på i 5min och skrattade åt nåt jag själv sa om svinto..haha..va skönt det va mitt i all oro..å roligt lät det..rösten ändras ju rätt mö nu förtiden.. visst e sådant skönt :-) itne allt för ofta man blir sådan..

Av Angelica - 15 augusti 2010 17:21

Jag som tyckte att ett myggbett jag fick i somras kliade som f*n..men det va ju inget.,senaste kvällarna börjat klia något oootroligt på fötterna..bla..jag har haft väldigt svårt för att ej klia mig själv till vansinne och framför allt inte sönder.. Konstiga va dock att jag såg inga som helst märken så visste eg inte riktigt var själva källan av kliandet kom ifrån, förrän dagen efter..då såg det ut lite som myggbett..vitt och med svullet rött runt om..samt nåt på benet som såg ut som att jag ahde bränt mig.. men inget verkade hjälpa, som skulle hjälpa mot det, samt att sambon har inte ett enda bett..hmm..konstigt..så kollade mvc boken som påpekade graviditetsklåda. vilket kan va le och ofarligt, till att va från leverpåverkan. Detta bör man ha koll på för det kan vara lite farligt för lill*n..så klart jag som e orolig redan fick ju ringa och fråga förlossningen om det ens kunde vara det och de tyckte jag skulle ringa mvc imorn och få ta prover..gäller det ju bara att de kan svara i tele nån gång och ha tid..annars går jag dit ändå..!'

Tills dess så blir det väl att rulla i potatismjöl och se om det fminskar kliandet iaf..

Av Angelica - 13 augusti 2010 15:02

alltså eg ingen idé attens försöka förklara eller beskriva gårdagens händelser..mer än att jag försöker aldrig göra det igen.

fick först och främst inte äta eller ens dricka på hela dagen, fick in och göra svåra beslut och valde tillslut att chansa på att vända,..

jag som typ aldrig varit på sjukhus i hela mitt liv och på så vis ingen vana för något där..fick gå in i förlossningsrummet och få känsla av hur det kommer vara att vara där om ett tag..ii..

träffade väldigt många olika barnmorskor,undersköterskor och läkare..snacka om skillnad på trygghet. en sköterska va totalt toppen,hände kände jag verkligen att jag kunde va mig själv med och hon pratade jättetrevligt mm, till skillnad på vissa andra.

skulle första gången i mitt liv ta sätta in ..asch tappade ordet nu...ööhm, ja en sådan där nål med slang in i handen..fyyyy fasiken, det gjorde svinont..inte bara obehagligt och lite ont, utan riktigt jävla ont..å hon klarade det inte så fick göra det igen..å klarade det inte då heller..antagligen lite för jag hade svullnat så sa de..höll på krypa ur min kropp..å jag som har fobi för ådror innan..lär inte va lättare nu..fick som tur va en annan sköterska ist och hon fixade det direkt,.hjorde inte så ont som de första, så va nog lite human touch också, men va fortfarande rätt smärtsamt..då va det tur att min favoritsköterska va där och sysselsatte ens tankar med prat, eftersom min sambo blev knäpptyst av att bara se nålarna..haha..


Så sprutade de in nåt i slangen som gjorde att jag fick lite hjärtklappning och

Sen va det dags att lägga ner sängen så jag låg lite lutad neråt med huvudet och testa lustgas..jag kände inget av det.men de frågade om jag börjat känna det än och tog då bort den och sa nej, vilket gjorde att jag hörde att min röst lät helt annorlunda så jag skrattade åt detm, vilket tydde på att jag tydligen kände av lustgasen iaf haha.. så började hon försöka vända bäsen..å det va obehagligt och vasst, men inte i mitt liv kunde jag tro det skulle göra såå JÄVLA ONT :( :(

 å ondare blev det..så ont att jag försökte få bort henne, ögonen bara började spruta tårar och jag slutade typ andas..fick ingen som helst luft..fy fan nästan så jag gråter när jag tänker på det nu.. de fick stoppa och busen hade vänt sig hälften bara så de ville göra mer.. samtidigrt som de fösöker få mig att andas igen och jag verkligen inte får nån luft utan försöker få fram att det är inte mitt fel jag får iiiiiingen luft..panikslagen. :(

David står bredvid helt panikslagen och bara skakar på huvudet när de frågar om jhan ska fram..han står ju bara och ser alla hålla mig, hur magen  nästan tpy spricker av vågor, jag har så ont och bara skriker och tappar luften..han börjar också gråta..

sen va det ju att bebisen va ju fortfarande inte runt..ville jag sluta eller avsluta.. å samtidigt som jag ligger där och vill verkligen inte för det gjorde sååå jävla ont, så kände jag ju ändå att jag genomgått allt hittills då känns det dumt att ge upp num, men hur lätt e det att säga" kör igen"  till nåt så otroligt smärtsamt.

Hade ju varit en sak att ha sådan smärta under förlossningen då man kämpar mot nåt man får snart - en bebis, samma med sprutorna mm har man då ont så känns ju inte sprutor på samma sätt, som det gör när man från att mår bra helt plötsligt får massa smärta för "ingenting". well well

jag ger klartecken att börja igen å det gör ont, ont och oooooondare..inte nog på insidan och man känner bebisen tryckas runt osv, men hennes händer är som de tänder eld på magen och drar loss huden..asch går inte ens beskriva vilken känsla.. jag barförsöker få henne att sluta men hon gör sista tryck ändå för att få sista pushen, men det går ändå inte..bebisen bara bytte sida..buuusunge.

SÅ jävla ont och David är helt förstörd bredvid också så de fick få honom att sätta sig ner för han va helt vit i ansiktet och tårar..fy..


Så det blev ett misslyckat försök, med samma utgång som det hade varit om vi inte ens testat; antingen snitt lr vänta in och se om vänder sig själv sista perioden.

Skillnaden va att jag fick jävligt ont, massa onödiga sprutor, onda händer, risker för navelsträng och moderkaka, bebis och mig..inte nog med det att efteråt fick jag ligga med ctg koll igen för ha koll hjärtljuden och mig, vilket visade att jag även fick värkar. de blev oftare och starkare, vilket gjorde att jag fick ligga kvar ännu längre på observation coh få ännu en spruta i låret för att se om det gick att stoppa eller om det skulle bli snitta på natten.. hungrig, skakig med värkar och misslyckat ingrepp och psykisk och fysiskt annorlunda så fick jag in läkare som ville kolla om jag öppnat mig nåt..lite, men inte så farligt, så det blev att jag fick ätligen gå och fika..sen tillbaka ppå koll i några timmar igen..


Tillslut lugnade det ner sig och jag fick åka hem med mer tabletter och order om lugn mm och koll så inga värkar eller något startar igen mm..

Så nu går jag hemma med skakig kropp som biverkningar av tabletter ger och nervös för att jag stört den lille där inne så den inte mår bra :/ verkar må bra dock - det visade jättebra kurvor igår och den sparkar och möblerar massa idag, men ändå så rädd nåt blir fel när den mått så bra där inne innan..

Av Angelica - 11 augusti 2010 17:44

Upptäckte precis att det äntligen kommit en ny funktion här på sidan. där ni kan ställa en fråga till mig, som jag tydligen kan svara på. toppen. DÅ kan jag ju svara där iaf även om jag ej kan svara på kommentarerna. :)

Men förövrigt så blir det nog närmsta att försöka blogga mindre..eller med mer mellanrum iaf :-) Annars kanske folk tror något om jag inte bloggar på nån dag hehe :) vilket jag nog har rätt i, för mina gäster som precis åkte hem, påpekade just det. att om det inte står nåt i bloggen så vet hon att jag åkt kanske..hehe. Men icke..Får försöka lura ut nåt..hihi..

Påtal om det, idag har jag haft besök av två gamla klasskompisar. Perfekt jag som är så uttråkad, inte kan göra nåt vidare med min kropp eller detta väder, samt alldeles för mycket tankar runt allt nu..

Nu när de åkt så ska jag sätta mig och pilla med den nya filmkameran som precis kommit. Ska testa om den har vad jag kräver, då den ska fånga mitt barns första  ögonblick och resterande liv :-) Plugga på som fasiken och lära sambon den senare. Blir nog att åka till mormor och morfar ikväll också och hämta vår lilla vagga vi ska ha i tvrummet till sötnosen sen. det är ju mindre än 1månad till bf nu så det kan ju hända när som helst eg och då vill man ju ha allt hemma :-) + har inte så mö annat för mig så kan ju få och grejsa med den söta :)

Av Angelica - 10 augusti 2010 21:18


Idag har jag grejsat för fullt. Jag beslutade mig för att gå 1mil och när jag gått den kände jag att va fasiken kan likabra springa den milen tillbaka..kan ju behövas?!..hemma så tog jag fram gräsklipparen utan driv och putte den igenom stora gräsmattan..tog efter det en liten paus, för att sen stapla upp bröte på golvet till hyllorna inne i huset, jobbiga va att jag nådde ju inte riktigt så va upp och ner för stege också..jobbg dag.. okej, kanske inte va eeexakt vad som hände :-), men min kropp känner ungefär så efter varit på mvc, elgiganten, öb,matbutik och provat amningsbh på lindex, samtidigt som in och ut ur bilen flertal ggr..kan knappt minnas hur det va att bara sätta sig och ställa sig utan att det e som en brottningsmatch :)..ppppppuuuust va trött min kropp känner sig..mina ljumskar och lår har ju slag av foglossning, vilket ökar efter rörelse, samt att magen har haft sammandragningar flertal ggr idag och det gör att jag får ännu mer svankrygg för att hålla mig uppe och mina senaste 32kg.. Att man sen svettas ihjäl överallt man är och endel personaler är helt puckade, hjälper ju inte :/ :-) Ens humör går i en del upp och ned backar nu förtiden.. ihelgen satt jag och skrattade så tårarna rann ett bra tag och varför vet jag eg inte hihi..sen kommer ist stunder då man bara åååååhh på allt :/ :( kanske dock inte så konstigt när man har ont överallt eller är trött..men men..


Idag va vi iaf på MVC för att kika på vårt lilla busfrö om haon fortfarande satt i säte, vilket haon gjorde. Trotsåldern börjar tidigt..hehe.. så vi fick vänta när bm försökte nå kss för att få tid in för vändning..så det blir alltså vändningsförsöker. Blir till att testa ens nerver och allt inför förlossningen då man ska fasta innan,(vilket lär göra att jag mår rääätt dåligt under vändningsförsöket då jag har lätt för må dåligt yr vanligen ju), sen att åka in, få gå sätta sådan där äcklig grej i handen för prover(jag som avskyr ådror), sen se förlossningsrummen, ha ctg kurva, folk klämmandes på min mage (not like) mm och se om busen ens vill vända sig och om den ens stannar så.
Fungerar inte vändningen så blri det förmodligen snitt MEN det kommer jag/vi inte diskutera mer med nån för när en bebis kommer ska ändå va lite som en överraskning ju :-) Man ska ju få ringa mormor mm och chocka henne med just NU ÄR DU MORMOR tex..helt oväntat :-) När min lillasyster föddes så visste alla att det va snitt och ringde därför stortsett varje dag för kolla upp..blev lite jobbigt, speciellt när familjen inte ville säga nåt och man har svårt för ljuga dsom jag :-)

För övrigt, gällande mvc besöket så va hjärtljuden bra igen, busungen sparka och greja och blodtrycket samma som sist. SF måttet e bra. Samt att mitt under allt frågar BM mig om jag känner sammandragning nu - för min mage va en stenhård boll..så nu fick jag alltså bekräftat att det jag känt flera ggr är sammandragningar..förklarar varför det är spänt och småont ibland..hehe


Du är på dag 253 av 280. (90,4%).

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 sep 2010
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

  

Ovido - Quiz & Flashcards