Alla inlägg under maj 2010

Av Angelica - 17 maj 2010 16:17

Mitt underverk :)
Har varit lite blyg de senaste dagarna..igår kväll kom dock lite sparkar i olika mängder. Jag kunde verkligen känna hela kroppen röra sig där inne då det eg inte sparkade, men min mage ändå fick formas efter att sötisen flyttade sig och slog i "taket" hehe.. ena sidan av magen kunde vara mycket hårdare och helt plötsligt så va det jätte mjukt där och du hade flyttat över till andra sidan..hihi.
I morse vaknade jag till och då hade du fulla sparkar pågång hihi. men så fort jag försöker filma det så slutar du. busunge :)


Förut satt jag och gick igenom reklamen då jag fann hemglass bladet..hehe..kan lill*n se genom naveln elle? för då kom det en stark fin spark hihihihi...  

Förövrigt e jag väldigt matt idag och igår. Har problem med mitt vänsteröga. KOm i lördags kväll från ingenstans. svullnat lite och gör ont varje gång blinkar..å shit va många ggrman blinkar eg. Kroppstemperaturen har stigit osv..kvav i kroppen..suck..


Imorgon är det dags för blodprov (iiiiiiiiiiiiiii), som jag verkligen hoppas tas av en människa med empati och som vet hur fasiken man ska ta det ist för spräcka ådern igen.. Sen e det även dags höra vårt lilla underverks hjärta igen :)  


Nu va det dags att att försöka filma lill*ens buståg igen, men så fort kameran kommer upp så blir det såå lugnt..tok unge :)

Av Angelica - 17 maj 2010 16:02

Shit, låg precis och såg på säsonsavslutning av Private Practice. Varje gång blir jag påmind om att den serien faktiskt är bättre än man tror. Förra säsongsavslutet va hemskt spännande och gripande med svåra beslut, men va inget mot detta ändå. Detta avsnitt va över förväntan på nåt vis. Så otroligt många svåra beslut, 1 efter 1, oro, spänning och helt oväntande händelser som chocka. De beslut som va tvungen att tas fick en verkligen att tänka efter vad man själv hade gjort. Beslut som folk måste ta varje dag osv. Händelser, glädje,chock, tragedier som folk får utstå varje dag..osch osch..

Av Angelica - 16 maj 2010 13:48

Då kollade man nyheterna när man vaknade idag igen då..och vad stod det..jo ännu ett mord..och denna gången inte långt från min ort. VAd händer med världen och sverige eg? Jag skrev om detta här om dagen, men det är ju chockerande att läsa det varje dag. SKa man ens våga gå utanför dörren? Våga prata med någon utan oron att man retat upp personen så det blir dödlig utgång? I detta fall så läser man att en 24årig man knivskurits till döds av en ca 19årig främling. Ja, de verkade inte ens känna varann, utan mött varann ute på stan. Detta blev ett bråk som slutade med att 24åringen miste sitt liv, hans närstående får ärr i själen för evigt, en 19åring blir en mördare och hans anhöriga blir släktingar till en person som tagit någons liv. Alla dessa liv är förändrade för all framtid och en person har inte ens en framtid kvar. För vad? Vad kan varit så viktigt att det slutade med att En person blev en mördare och en person blev ett offer? Någon som sa något fel? Kollade på någon på fel sätt? vem har ens med sig en kniv ut på stan eg? Har folk helt tappat kollen på vad konsekvenser är för något? Ett agerande leder oftast till konsekvenser och ibland sådana man aldrig kan ta tillbaka! Visst tänker alla direkt också att det är 19åringens fel? Ja, visst är det det så sätt. Han dödade en annan människa. Men vad hände eg? Var det självförsvar? Kan det varit så att den 24åriga mannan va den stöddige, den som startade allt och som kanske tom misshandlade 19åringen, som i det läget försvarade sig själv och sitt liv? Den tanken slår en inte direkt precis..nu e det ju inte säkert det var så alltså..men man vet ju inte än. Man tycker automatiskt att den döda är ensamma offret. Asch..vad många liv som påverkas av detta. Ena värre än andra. En annan som inte kände dom blir ju tom påverkad eg på ett vis. Då man får mer och mer rädsla för att ens gå ut. Jag är 24år och min sambo 26år. Det kunde varit vi som var ute och gick. elle? dessa två verkade ju inte känna varann och det gick så fel. Vågar man ens le mot någon nu för tiden utan att det ska slå slint för någon? "tur" att vi just nu inte har varken pengar, tid eller ork att gå ut för festande..men ändå sjukt att det ska oroa en..

Av Angelica - 15 maj 2010 22:58

Wow, första veckan jag faktiskt kunnat njuta av att vara gravid och hela känslan med det. Mått hyfsat bra då jag kunnat ta det lugnt i mitt tempo och efter min ork..dock haft lite minifeber och väldigt ont i kroppen så sätt; så jag knappt kunnat gå från soffan till sängen ibland,utan fått sambon att hålla i mig, men men.. Iaf inte spytt som en kalv som första perioden samtidigt som jag hade så ont pga det, ja..alla symptomer mm. inget krångel med kolla upp papper,skriva havande,ansöka om saker, inget krångel med fk eller läkare eller jobbtider denna vecka..märks att det har fått kroppen att slappna av fysiskt pga det psykiska inte fått så mö krångel och stress.Andningsproblemen lugnade sig lite, vilket är jätteskönt då de ökade så mö förra veckan, obehagligt..Det kan fortfarande krångla och bli massa problem med sjukpenning,sgi,havandeskaps mm, men än så länge väntar jag på de besluten och kan inte göra nåt åt det.. Kroppen har också kunnat vila fysiskt då jag är 100% sjukskriven..väldigt behövligt känner jag nu.kunnat ta lite kontroll över illamående,yrsel mm.samt att mina leder mm hade inte klarat sitta eller stå på beställning nu alltså..usch va de är känsliga.-..nte så konstigt kanske då jag gått upp 17kg. denna kropp som inte va den starkaste med platta fötter, sne, rygg och vänsterbennerver fel osv. det tar en del stryk nu och lär väl inte bli lättare..


Well well..denna vecka har iaf verkligen kunnat ligga och prata med den lill*.. :) känna sparkar och få lugn..även det har hjälpt en hel del...oron som fått släppa lite då jag äntligen fick en förstående läkare, lill*n visar bra livstecken mm :-) samt att sambon och jag haft det så skönt också då pressen lugnats..

Så kommer även en dag som idag..23C i skuggan, stekande sol, kvittrande fåglar..underbart..har dock fått ont mer och mer i vänster sida: revben, rygg, mage och ben..hoppas det inte ökar.. 

Hoppas verkligen det bara blir lugnare och bättre för mig nu, så bebisen också får lugn..stackarn fått känna så mö stress och oro hittills.. inte bra nu heller..vill inte riskera för tidigt födsel, som tydligen ökar varje år pga bla stress..

Dags att hoppas på lite massage nu, men ser inte ljust ut..säger då det..den där reklamen då killar är förkylda och de tror de e dödsjuka jämfört med kvinnor som föder barn...

Av Angelica - 15 maj 2010 00:17

Läste precis på nätet att våra vänner fick sitt första barn i morse..en son..såg bilder och filmat.. kan inte låta bli lite avundsjuk på deras lycka just nu :) på ett bra vis..och läääängta ännu mer efter vår son eller dotter :) känns som evigheter bort tills vi får träffa haon..tur nog så e det ju faktiskt "bara" tills sommarslutet :) och inte väntat på besluta, lyckas bli gravid osv,..men känns ändå så långt bort just nu ju hehe...

Av Angelica - 14 maj 2010 12:35

Väldans vad livlig du är nu mitt underverk :) Igårkväll också. I morse vaknade jag nmågra ggr och varje gång kände jag dig sparka glatt där inne..eller snurra runt då jag snurrade runt hehe..att du får plats alltså.hihi Skönt att känna det underbara liv varje gång jag vaknar iaf..vet att du är där och det är verkligt :) finns det bättre? :)


Nu sitter jag i telekö till fk för att fråga lite saker igen. litar inte på att allt är rätt även då jag fått ett svar tidigare.de snurrar ju bara  till det och säger olika. så bäst kolla igen. Å självklart var det extra lång kö idag så hade plats 270..jippi..

Men har iaf underhållning undertiden då mitt underverk leker runt i magen för fullt :-) riktigt gosig hihi..om man kan säga så..ibland är det som sparkar, men ibland bara det rör runt..så antar det är att du rör dig då..


Ska nog börja fixa lite musik inför förlossningen.. ja det är några månader kvar, men man kan ju inte göra allt i sista sekund, man hinner ändra sig flera ggr, samt att man vet aldrig hur en graviditet kan bli för tidig eller för sen..


Märkte idag att jag har börjat få små bristningar på sidorna av kroppen också.attans..räckte det inte med de  jag redan fått..inte så många,men på synliga ställen..Så måste jag orka gå in i duschen också..så trökigt.är ju inte bara gå in och ur som killar gör eller ens som jag brukar göra..när jag reser mig från soffan här snart så är det också spännande om kroppens leder ens vill göra så jag kan stå. lite komiskt, men ändå inte. får ta stöd av sambon ibland då för jag inte kan röra mig. men men jag har iaf blivit lite bättre då jag gjort saker i mitt tempo och ork. så dagarna är inte så jobbiga när jag kan göra så..andningsproblemet har också minskat lite när jag inte har så mö ångest i mig pga krångel..hoppas det fortsätter minska ist för öka..va obehagligt


Öh, vad hände nu i telekön..helt plötsligt börjar det pipa bara. som jag ska lägga på..och som nån försöker trycka nån knapp samtidigt..hmm..nu blev det tyst..va fasiken..och klick och tyst..ovill ju inte lägga på när man suttit så länge i kö.iiiiirriterande

Av Angelica - 13 maj 2010 12:39

Åh, jag hade precis skrivit massa här och så hängde sig sidan..sur jag blir... :( nu kommer jag ju knappt ihåg nåt..


Igår busade du som vanligt, med att inte låta pappa få känna eller se dig sparka..bara när han tog bort handen eller blicken..hehe. Men tillslut tänkte du vara snäll och ge honom två rejäla och oväntade sparkar rakt i handen på honom :) Det såg så roligt ut, för första sparken så ser man pappas ögon blir större som "OJ" vilken spark :) Men andra sparken gav ju en rejält rolig reaktion.. att jag inte fick detta dokumenterat på film eller nåt..hehe.. Då ryckte nämligen pappas hand till och ansiktsuttrycket blev milt sagt chockat/skrämt  och bort for handen.. hihi.. Han tycker nämligen det känns så obehagligt skumt att någon kan vara på insidan och kommunicera..hihi.. tur för honom att han inte känner dig på insidan som mamma gör också då..HAHA..


Påtal om dig.. drömde om dig inatt.. att vi fick veta om du var en liten flicka eller pojke.. kändes dock som att drömmen ville få fram att det inte är så säkert vad det är ändå, för först va du en och när de titta närmare så va du eg det andra..hehe.. Så det blir nog till att fortsätta vänta till aug-sep :) Men är ändå lite mysigt att gå och undra och tro båda..trots att mamma är väldigt nyfiken ibland hihi :)

Av Angelica - 12 maj 2010 17:30

Tv tablå som ändras utan förvarning...morr
Har inte det hänt er några ggr? När man satt på att spela in något och det visar sig att du inte fått inspelat det du va ute efter, för att det bytt tid eller dag i tablån..

Hände mig här om dagen igen. I år tänkte jag faktiskt följa american idol.Aldrig gjort förut och då missat några bra talanger, har jag märkt i efterhand. Så har sett varje vecka. Måndagar och tisdagar har Sverige haft det och dessutom delat upp varje avsnitt i hälften så ett amerikanskt avsnitt har varit på två dagar i Sverige.

Lite segt att se hälften uppträda måndag, andra hälften tisdag och nästa måndag kommer resultat osv. Men men, nu skulle de bara säga vilka de 12 finalisterna

inför storscenen var kvar.
Av slump så upptäckte jag att det inte började i måndags, att jag då spelade in fel program för att AI hade ändrat tiden till en timme senare (23.40). Hade jag ej sett det så hade jag missat två dagar minst och resultaten..surt. Men såg det ju som sagt..
DOCK missade jag det iaf :( När jag börjar titta så har avsnittet med resultaten då 4personer åker ut redan varit (?), samt att nästa del med första sjungande halvan varit också och jag ser det med de sista som ska sjunga...öh? Vad har hänt där? Har tv4 fått för sig att ha fler avsnitt under en vecka bara så där? då kan de väl

meddela det åtminstone så man verkligen vet..stöööörande..skickade till dom och klagade! Vits följa nåt på deras kanal när de gör så!

Ovido - Quiz & Flashcards