Alla inlägg under maj 2010

Av Angelica - 25 maj 2010 19:53

Gick vi in i v 26 idag då :) Otroligt när man ser på mätare hur långt man gått och hur långt man har kvar, vad tiden flugit..


Du är på dag 176 av 280. (62,9%).

 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 sep 2010
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.
Idag hade jag bara gått upp 0.5kg
Av Angelica - 23 maj 2010 14:03

igår va ju en toppendag..nada negativa..men sen på kvällen/natten blev det annorlunda..blev så jävla dålig..kändes som tillbaka till början av graviditeten fast med mer nya faser..började må illa, så illa jag fick sätta mig på toagolvet fall om att, ställa hink vid sängen, flåsa ut luften för att försöka styra illamåendet, knappt röra mig, skakade i hela kroppen - bokstavligt och synligt som fasiken. benen orkade inte ens röra mig,,snacka om skönt när jag lyckades somna tillslut..otroligt jag gjorde det..va så orolig jag skulle bli värre ännu mer igen..känt mig lite svagare och känsligare igen..suck

Av Angelica - 22 maj 2010 22:21

Ja vilken dag. Lyckats få sovrummet så mörkt, så sov så gött utan tanke på vädret utanför..därför hade jag fått den där känslan att det är kallt och snö utanför så man ville va kvar under täcket. Men va tvungen gå upp för 09 kom det snickare till dörren. När de åkt så la vi oss på sängen lite och kände hur lill*n busade för fullt..och såg..låg på sidan och man såg starka slag upp hihi :-) efter det somnade vi alla 3 på överkastet helt sluta..hehe..finns det nåt skönare än att somna "förbjudet" när man eg ska gå upp eller gå till sängen eller va dom helst? :) 2h senare gick vi upp och åt lite, sen gick vi ut i solen..vilken underbar dag..klar himmel, varm sol som gav färg, minimalt med vind som va perfekt för att ej frysa men även för slippa storkna av värmen, hare springandes iväg i trädgården, fåglar kvittrande i höga diskussioner, träden blivit gröna och alllt blommar för fullt...underbart..tog lite kort innan gräsmattan blev klippt av grannen, men glömde ta efteråt..vilken skillnad..det va långt som en hög åker innan nästan..har ju ingen gräsklippare. Vilket vi också måste fixa i allt annat dyrt nu förtiden..varför ska allt krångla och gå sönder samtidigt??

Lite trökigt att älsklingen skulle iväg och jobba extra när det va en så underbar dag, men pengarna behövs verkligen.Fick dock lite sällskap av en polare så vi parkerade oss i soffan och såg spännande säsongsavslutning av grey's anatomy..osch ja den va spännande. å självklart när det e som mest spännande så sparkar busungen på blåsan så vi får pausa..några ggr hihi :) tur det för jag har tyckt de senaste säsongerna varit skit. Men ibland inser man hur skönt det är att man har någon..man glömmer nog många ggr av hur det var när man var själv hemma och saknade närheten och sällskapet av en partner..speciellt de ggr man såg en romantisk scen på tv och verkligen kände sig ensam..

  

Av Angelica - 21 maj 2010 17:54

Ja, vad e medelmåttet tro..hehe..alla e ju olika självklart, men finns ju alltid ett slags snitt. Senaste veckan har jag fått höra av flera olika personer att "är inte du rätt stor för denna tiden?" Kollade lite bilder och jämförde magen med. De första jag hittade som va med min magstorlek va i v 34. hmm..jaja jag va ju lite i det övre i kurvan, men iaf inom kurvan :)


Hur stora magar hade ni?

Av Angelica - 20 maj 2010 21:22

Japp, första våren vi bor här i vårt egna lilla hus..lilla stugan :) Blommorna växer för full, träder börjar bli rejält gröna och solen har gett oss värme över 20C i skuggan idag..trevligt :)

Kvällen blir nice när man står och kikar ut på trappan med stora bebismagen i luften och älsklingen gående från soptunnan, som skulle ställas ut tills morgondagen tömning :)

Försöker orka få ens mycket tyngre kropp att stå och laga mat medan sambon kryper ute i trädgården och rensar maskrosor. Samtidigt har jag fått på dansbandtema på datorn med the boppers,arvingarna,black jack, barbados och många mer :) och även fåglar kvittrandes utanför med öppna fönster och dörrar överallt :) Snart blir det mat och sen jaga flugor som det är öööööööööverallt..

NU vill sötnosen i magen ha uppmärksamhet känner jag :) dags att mysa med haon kanske :)

Av Angelica - 20 maj 2010 21:14

Ja behövs det säga så mycket mer? :) Helgen verkar också bli fin :) lördag än så länge om inget ändras..

Av Angelica - 18 maj 2010 10:22

Verkar som mitt internet krånglar, samt att denna sidan är dum i... flera saker jag skrivit försvinner. men jag har också märkt att ibland står det att inlägget uppdaterats och så har typ bara halva texten kommit med och avbrytits mitt i ett ord..säg gärna till då.

Av Angelica - 18 maj 2010 10:17

v25 och upp 1,4kg


Då blev det en tidig morgon idag då. Skulle vara på mvc klockan 08 för att kolla upp vårt lilla busfrö.
Direkt när jag vaknade så märkte jag att den lille också var vaken och sparkade för fullt :) mysigt. Det gjorde haon även när hjärtljuden kollades och man märkte att haon reagerade på att nåt hände för då kom det extra sparkar mot apparaten som lyssnar..hehe busfrö. Inga problem hitta hjärtljuden denna gången heller :)
Kurvan följde min mage bra också.Skönt det. Hade dock lite socker i urinet.Ingen stor mängd,men ändå.


Efter va det dags att ta blodprov igen..nåt som mamma verkligen inte ser fram emot med sin fobi för ådror. :( speciellt inte efter att endel sköterskor inte har rätt attityd för någon som r sådan stark fobi. Fick självklart en först som inte va säker på vad hon gjorde och ändå försökte övertala mig 2-3ggr att ta i armvecket, trots jag starkt uttryckt att det gör jag bara inte. Även om det är smidigare och mindre ont och allt de säger.naj naj naj..icke. Å har redan haft en med attityd som ist för underlättat säger "då ska du veta vad du gett dig in på sen"..öH e det rätt attityd? skrämma folk för mer saker? tror hon verkligen det blir lättare då?ack dess empatikorta folk alltså.. hon spräckte ju även ådern och säger det så "glatt" och skrämmer en för nästa omgång..pust.. så denna gångne tänkte jag att nej e det en som e osäker då vill jag helst inte ha henne. Så fick faktiskt en annan som jag hade första gången. Hon där emot e toppen! Så ska man vara. Hörs i tonen direkt att det är mer avslappnat, snällt och förstående. Då blir man tryggare direkt ju och slappnar då lättare av. Började med sittande, men den ådern tog inte och jag fick paaanikkänslan i kroppen som jag har för åder.. hon frågade snällt hur det gick och om jag skulle lägga mig, vilket jag valde att göra. Det visade sig vara smart för övrigt, för då fick nästa åder riktigt bra flöde och låg stilla. MIn panikkänsla i kroppen då det kryyyyper i skinnet och allt, lugnade sig och allt gick mö snabbare. Göött.. Å sköterskan va så snäll och påpeka att det är inga problem att få lägga sig osv då. När jag gick iväg så pustade jag att det va klart och då hörde man henne göra samma sak med ett leende som att hon led med mig :) Hoppas nu att det inte visar nåt mer socker osv.


När jag väl varit klar på alla ställen så kände jag verkligen av att jag inte styrt mig efter min ork och tempo denna morgon. Direkt bakslag. Va illamående, kvav och svimfärdig. Satt med fönstrena öppna i bilen och visste inte hur jag skulle klara mig hem och lägga mig ner.. Att det kan göra så mö när jag inte tar det som jag själv klarar alltså. otroligt. varit bättre senaste, men då har jag som sagt styrt själv. Inte inbilla mig att det hade gått så bra om jag hade jobbat mm. Hoppas iaf att det lugnar sig och inte är dålig resten av dagen.

Ovido - Quiz & Flashcards