Alla inlägg under november 2010

Av Angelica - 14 november 2010 20:26

..från sina minnen, från kroppen man en gång hade, från kläder man älskat..

Vad är det man säger? ett nytt plagg in och två ut? Men hur många tjejer gör så?? :-) Det bara åker in mer och mer..och kaaanske så att man kan sträcka sig till att ett ut om 3 in hihi :)

Men så helt plötsligt delar man boende med en sambo som också vill ha garderob..så ohyfsat..han förstår väl att jag behöver hans också :-P

Men men, han fick iaf lite plats också, och om jag ska erkänna så hade det inte räckt att få hans plats också, ändå :-P

Sen att man bor i ett hyfsat litet hus, med inte den säkraste vinden för gnagare och fukt, så vill man inte ställa upp massa bra saker i onödan - det vill säga kläder tex. NU har man också en dotter med kläder, leksaker och annat som ska ta plats. Så det är bara att börja rensa. meeeen.. VAR börjar man och HUR skiljer man sig från kläder man haft som favoriter i flera år? Kläder med speciellt minne pga? eller kläder med färger som inte längre finns i butiker, även om det bara är linnen man ofta hade under andra saker och bara syndes lite över och under :)

Jag tog upp 5 olika linnen och några toppar; alla i olika gröna nyanser, som jag inte ser på linnen eller annat just nu.. ska jag kunna ge bort eller sälja det då? och dessutom har de XS i storlek - det gör lite ont av tanken att tro att man inte kommer bli så smal igen..

Kanske S om tur.. just nu glad om ens M.. men men..

En del kläder vill man ju kunna ha kvar, bara önskade de inte var i XS utan S-M.

Så hur ska jag göra? Fortsätta spara de jag verkligen gillar faaaall om att jag kommer i XS igen eller ska jag tro att OM jag ens gör det så kanske jag vill köpa helt nya kläder?

osch osch

Har iaf gått igenom en låda nu och 70% är utplockat ur den.. Nöjd kännerjag :) skulle nog kunnat ta bort några fler, men men.. kan ju fixa allt på en gång :)

Eftersom jag varit sjukskriven sedan januari och nu också är föräldraledig med kass inkomst så skadar det verkligen inte att få inte lite små pengar. Speciellt inte innan jul och många av dom kläderna antingen inte är använda alls (har en tendens att köpa saker som jag sen inser jag inte använt då jag ist tagit ett favoritplagg flera ggr före det ist hihi), några använts få ggr eller några fler ggr men ändå fina så tänkte jag att  jag kanske kan få in några kronor iaf?

vinnare för alla. jag kanske får in lite pengar och någon annan kan köpa nåt bra vääääldigt billigt.

KÄnner ni någon med Storlek XS????

Endel kommer kanske även vara S,M mm. Just denna låda som var mest XS i :)

Känner ni någon som vill köpa lite kläder för summor mellan 20-50kr/st?

Är vanliga linnen att ha under, skjortor, toppar, finare linnen mm.

Hör gärna av er och fråga andra. Behöver verkligen bli av med saker så lilltjejen kan ta plats i huset :-)

Å känns dumt att slänga bort kläder som är i bra skick, speciellt när jag behöver pengar att kunna köpa lite saker till Savannah :-)

HÖR AV ER SOM SAGT :)

Av Angelica - 11 november 2010 17:06

* Tänk förr så hade inte kvinnor rösträtt, de fick inte jobba, de fick inte säga emot sina män. De skulle bara finnas där, laga mat, ta hand om barnen mm. Om de fick stryk så fick de det för de förtjänade det. Hur man nu tolkar "förtjäna" är ju rätt olika då.

* Mörkhyade var slavar.

* Homosexuella blev svårt misshandlade om de ens visa tecken på att de inte föll för det motsatta könet.

* Kvinnor hade inte aborträtt


I många år va allt sådant och människor blundade för orättvisorna. Ingen vågade stå upp för rättigheter.

Ibland behöver man inte ens göra nåt för att stå upp för en sak. Man behöver bara "inte göra nåt" för att stå upp.

Ibland behöver man bara säga nej eller ja. Många saker kräver inte att man gör ett stort uppror eller är otrevlig.

Man behöver inte alltid ställa upp för de man älskar utan även för främlingar. Ett leende, ett ord, en hjälpande hand..eller bara ge tro och hopp. Inte döma utan veta. Inte skvallra innan bevisat mm.


Tyvärr gör inte många så idag. Å man gör det förmodligen själv i mellanåt utan att tänka på det. Mänskligheten är konstigt.

Se tex på skolan. När får ungdomarna respekten? jo när de skolkar, när de skippar läxan, när de låter tuffa och nervärderande mot andra eller faller för grupptrycket och rökar mm.

När man ist ska få respekt för man är den som vågar säga "nej tack, jag röker inte. Behåller hellre pengarna och hälsan" "nej jag hinner inte måste plugga till provet imorn" eller ännu starkare " vad gör du?, när någon trackar ner någon oskyldig..

Om någon påstår en sak om en annan människa; skapar ett dåligt rykte om den personen, så är man inte alltid oskyldig bara för att man inte hittar på mer och stärker ryktet. Man kan också vara skyldig då man inte säger nåt, när man vet det inte är sant..det skadar inte att säga "men det vet du inte" om du inte vet något..

Man behöver inte alltid säga emot eller krångla till det, men att bara stå och titta på är som att godkänna fel handlingar. är som att hålla med.


Hur ska vi lära våra barn att behandla andra rätt, men ändå inte hamna i bråk? att bara vara starka och stå på sig för sin tro, din dröm, sin frisyr, sin tandställning eller sin vän som kanske inte ser ut att vara lika populär som de andra.. Hur lär vi dom att inte delta i smutskastning som kanske faktiskt inte stämmer?

Hur lär vi dom att inte mobba någon, att inte frysa ut någon?

Att räcka ut en hjälpande hand eller ett lyssnande öra?

HUR SKA VI LÄRA VÅRA BARN VETT, ETIKET, MORAL, MEDKÄNSLA, STYRKA - När dagens vuxna är dom som är värst??

Av Angelica - 10 november 2010 20:12

När Savannah tog sig en liten tupplur så passade mamma och pappa på att bli sentimentala och och packa ner de kläder hon växt ur..osch osch va tiden går..å hur skulle man kunna sälja vidare eller ge vidare nåt?? det är ju minnen man inte vill ge bort :) fast e klart, första barnets små kläder kan man ju spara, de kan ju komma till användning någon gång igen kanske..who knows..dock inte än på ett tag tror jag..hihi :) nu får det räcka för ett tag.. vill njuta av tiden med min lilla familj..det är stressigt nog som det är bara vi 3..

Av Angelica - 10 november 2010 13:53

Nu slår kylan till och tydligen är det inte bara vi människor som vill in i värmen. Senaste dagarna har man hört hur det låtit i väggarna mellan toan och pannrummet..möss?ja det skulle jag gissa. så länge de håller sig där så är jag nöjd. Inga hade dock fastnat i fällorna på vinden..Påtal om vinden så spökar det nog det. för några dagar sedan så small det till där uppe som att nån va på övervåningen..tomten?? detta hände även liknande förra månaden, men man ser inget ovanligt där uppe.. men man blev änna lite fundersam och skraj nu när alla mörka dygn kommer, att det på nåt sätt skulle kunnat ta sig in nån där och komma in i huset. men men..oron spökar väl extra när man är mamma..

Iaf tillbaka till ämnet :) Igår gick sambon till pannrummet och såg där att någon, som inte är fågel, öppnat fågelmatsbollarna..jaha...vem och HUR har den tagit sig in där? den frågan återstår, men man blev lite orolig att denna misstänkta mus hade tagit sig in i övriga huset då vi haft öppet den dörren lite för att få in värme.. vill gärna inte hitta en mus springande över min dotters ansikte när hon sover precis. man vågar ju inte leka med henne på golvet heller..

Sambon tyckte det va riktigt otäckt och skämta(?:) om att flytta..hihi.. Jag som vaknade i mitt rum för flera år sedan av en mus i papperskorgen haha.. som sen försvann..inte lätt somna om då..hihi..eller när morsan öppnade till papperskorgen i´köket och en satt där och kikade upp på henne..Va jag skrattade när hon "flög" iväg till nästa rum med glas vatten i handen..haha..det va en syn det.

Iaf, vi ställde nu dit en råttfälla och inte långt efter va den lilla fångad.

Meeenn..kunde inte låta bli tycka synd om den stackarn.. han/hon frös ju och va hungrig..tänk dig själv att du ser mat och när du ska äta den så knäcker nåt din nacke..usch..stackarn..

Av Angelica - 9 november 2010 18:44

Idag var det läkarbesök för mig för att kolla upp mina fötter. För en gångs skull va det en läkare man tyckte faktiskt va bra. Trevlig mm. En gubbe runt 60år som va go och glad. Men ska man se det som + eller - att han gav mer tid åt min 10 veckors dotter än mig, som va själva patienten? :-)

Han började med att påpeka vilken sötis hon va och vilken fin mössa hon hade :) Sådana komplimanger en mamma gillar att höra hihi..

Det fortsatte och upprepades lite om att hon va så redig, lugn och go och såg ut att vara i nirvana. Å va små dom är mm. Han fick även in hur otroligt det är egentligen och synd bara att man ofta är så stressad så man inte riktigt uppskattar tiden när de är små.

Han skämtade också lite med sig själv om att det var Savannah (eller lilla bebisen) som tagit hans penna när han slarvat bort den..haha.

Slutligen när vi skulle gå så pilla han på hennes fötter igen och sa att han änna blivit förälskad i henne...

Å vem kan klandra honom? så här såg hon ju ut då..: (förutom att hon såg ännu tröttare och mysigare ut just då)

  

Men det tråkiga är att för en stund så tänkte man änna "öhm, pedofil? men försökte slå bort tanken direkt.. han kanske bara råkade uttrycka sig fel och tyckte själv det lät konstigt efteråt..det är tråkigt att man ska tro så hemskheter om folk eg bara för världen är som den är nu förtiden ist för tro och se det goda bara)

Av Angelica - 8 november 2010 14:15

Ja, då är det idag redan 10 veckor sedan man åkte in. sedan man fick sin nyfikenhet tystad..va det en flicka eller pojke som legat inne i min mage så lång tid? skulle hon ha hår eller ej? vilken hårfärg? skulle hon vara så stor som de trodde på ultraljuden? ja, det va många frågor..och alla frågor hade underbara fina svar :)

Det var en liten (mindre stor:) Savannah.

I helgen har jag satt in massa foton i album. Ja, faktiskt. Nu förtiden tar man ju nästan aldrig ut kort. Digitalt och in i datorn och ut på skivor bara. Men kände ändå att jag vill ha ett album med bara graviditetens utveckling och ett med massa bilder på lilltjejen som hon kan kika i sen när hon växt upp också. Se hur hon förändras.

Det var svårt att välja kort att ta ut från datorn. det fanns ju sååå många :-) Är nog mest fotograferade bebisen hihi..

När jag såg tillbaka till tiden då jag hade en mage med två hjärtan i hihi, så kan jag inte tro det.. va snabbt man glömmer alltså. hur i helskottan kunde jag ens röra mig? haha..duscha.komma ur sängen..ja det ser nästan "sjukt" ut hur stor jag va..både med vatten i kroppen och med magen.. ser verkligen ut som nån lagt en stor boll från idrottlektionerna under tröjan..ser inte klokt ut ibland..hihi.

Men korten från i början älskar jag att titta på..när man fortfarande hade sin figur i kroppen med endast en mage som växte. vilket gulligt lyckligt par vi´såg ut att vara när vi posade framför kameran inför ett kalas :) hur kunde kroppen bara samla på sig sååå många kilon?..ja påtal om det..dags att smita upp på träningscykeln innan lillstumpan vaknar och vill ha mammas uppmärksamhet.kan hoppas hon sover ett tag till,då hon var helt slut efter badet :)

Av Angelica - 4 november 2010 15:48

Min lilla tjej här hemma är väldigt redig av sig (än så länge :) Hon skriker inte mycket alls, om det är nåt så snyftar hon mest och berättar med små ljud. Självklart kan hon bli jättearg om man skulle lämna henne för länge där hon tycker det är tråkigt, men det är ändå väldigt sällan hon skriker ändå.. om hon råkat bli rädd för nåt ljud så kan hon väl någon gång också göra så där oootroligt ledsamt med munnen..ja ni vet mungiporna neråt och läppen änna bragar lite och ögonen börjar se glansiga ut av nästkommande kanske fas:tårarna.. När hon ser ut så så formar änna ens egna mun neråt och man blir helt..helt..ja fast i ögonblicket och känner med henne..tycker synd om den underbart söta lilla varelse..å då är det ändå inget..hon har eg inte ens börjat gråta..

Så idag tex så låg hon på skötbordet inför badtajm när hon helt plötsligt börjar gråta på ett helt nytt sätt..visst hon har haft lite "humörsvängningar" idag hihi, men detta gråt va lite annorlunda..nästan så man undrade om nåt hade hänt.nåt va fel.. jag tog upp henne och höll henne tryggt mot mig och frågade lugnt vad som hänt mm.. hon snyftar och börjar sakta men säkert lugna sig..

Men under den korta stund så skär det i hjärtat..ens lilla flicka som kommit från en själv är ledsen för nåt..man vet inte vad..man undrar vad..och hur kan man hjälpa henne..vad hjälplös man känner sig de få sekunderna..man lider verkligen med henne..

Usch bävar verkligen för hennes första fingerklämning, skrapade knän, slå i huvudet i bordet eller när ramlar sittandes..usch usch.. jag vet inte vem som kommer gråta mest..jag eller hon? :) det va ju trots allt mamma och pappa som hade mest panik när hon tog PUK provet hihi..å snart kommer sprutor som man hör många barn skrikigt för..uuuusch..vill inte..

Av Angelica - 2 november 2010 13:11

Igår var min dotter redan 9 veckor..va tiden flyger när någon är så söt hihi..

Jag har tyckt pyjamaserna det senaste har varit rätt små på benen och armarna, men hela tiden tyckt att nästa storlek ser så stor ut..tänkte att det är bara just dom som är dåliga. Ni vet ju att olika butiker,märken och storlekar kan vara lite "fel". Bara för det är samma storlek så betyder det inte att det är samma längd eller bredd.

Igår tänkte jag iaf att att testa en pyjamas i nästa storlek bara för skoj skull och chocken fick jag. Den satt perfekt..eller nästan åt andra hållet faktiskt..redan lite på gränsen med benlängden och speciellt fötterna :) men fötterna vet vi ju att de såg stora ut på ultraljudsbilden och tittar man på pappsens fossingar så förstår man ju varför :-P

Men va kul det är också att ta på saker man köpt för länge sedan.. En pyjamas jag köpte bara för färgen och mysiga fötterna fall den inte skulle finnas då..men den fanns ju tyvärr inte i första storleken eller andra, utan tredje..tänkte det är ju jäääättelångt dit. Men nu står jag redan här..tiden flyger som sagt..

Undra hur många mer kläder som inte kanske kan matcha? får nog testa igenom rätt mycket nu..mysigt..hihi :-)

Mormor frågade om hon inte växt ur den ena bodyn hon hade fått, men jag sa att det är i nästa storlek. men hon tyckte den storleken hon hade på sig verkade större och det va första storleken, som tom va större än den nuvarande..ja et kanske blev snurrigt hihi.. :)

Tipset är iaf, låt inte kläder i olika storleker vänta eller läggas bort bara för nr på storleken. 50 kan va större än 56 och 62 kan vara samma som 56 nästan..eller så har bara busungen gjort en rejäl växtnin på en vecka eller så :-P

Ovido - Quiz & Flashcards