Direktlänk till inlägg 30 augusti 2011

Man fyller bara 1 en gång hihi

Av Angelica - 30 augusti 2011 21:49

Idag fyller vår dotter 1år.
Det började med att hon igår blev lite känsligare med att äta sova och leka. Lite gnällig, vilket tyder på att en tandsing kanske är på G. Men det var ändå hyfsat bra. Efter en timmes sovande på kvällen så vaknar hon jätteledsen och man märker det är nåt speciellt då hon inte kan somna om. Därför fick hon komma upp. Som tur var så blev hon jätteglad uppe och gosig. Vi märkte då att tanden gått igenom. Stackarn som vaknade av det. Efter fått lite alvedon och välling så lade vi henne igen och hon sov till 07 i morse. Även då vaknade hon lite ledsen och fortfarande trött. Vi höll det mörkt och gav henne lite alvedon och välling och 20min senaare stensomnade hon. Vid 09,30 så vaknar man av att det ligger och jollrar lite mysigt i från hennes säng. Vi gör ordning oss och tar med oss alla möjliga kameror och går in sjungandes med paket till hennes säng. Där sitter vårt lilla charmtroll med napp och snutte och nyvaken hårrufs :-) Hon får ner paketen i sin säng och börjar genast dra papprena. Varje gång lika glad och chockad över att hon fick loss bitar.


När hon fick sin 2a present, som var ett slags piano med olika ljud och även musikspelandes så började hon genast inspektera, trycka och dansa för fullt med stora leenden till musiken :-) Tacka vettja filmkamera för att ha med dom minnena att kika på om och om igen :-)
Sen gick hon iväg med sin nya leksak och hade med sig den överallt :-)


När det var dags för en liten vilostund, så kunde inte mamma låta bli att åka in till leksaksaffären och köpa ännu några presenter :-) Det var ju så kul att se henne öppna och grejsa. Därifrån fick hon en väska (då hon hela tiden ska gå runt med min vanliga eller filmkameraväska) och även ett glitterigt trollspö (som jag alltid velat ha - sägs det inte att man ska ge bort saker man själv velat ha? ).
Hon leker med dessa och sedan är med när vi bakar tårtor.
Mammas mormor fyller nämligen 80 imorgon så vi passade på att bjuda dom på en tårta med ljus att blåsa ut och även Savannah fick en egen liten tårta.
En helt egen, med fria händer.. ni kan tänka er hur detta gick :-) Om inte så får ni se bilder nedan hihi..


Av gammelmormor och gammelmorfar fick hon en kassaapparat med ljud och skojsigt. Vi passade på att leka affär.


Förutom detta så har hon fått lekt med vovven idag, hon verkar även skaffat sig en låtsaskompis redan. Hon går nämligen och tjatar om nån/nåt "hulda" hela tiden haha..låter så sött :-)


Nåt mer hon fick för sig att lära sig på sin 1års dag..Jo, hur man klättrar upp i soffan för att nå tv-dosorna. Japp,. Så nu blir det ännu mer koll som gäller. farligt farligt att klättra upp där. Det är ju inte som hon fattar att sätter jag mig bakåt där det inte är rggstöd så ramlar jag ner..nej nej.. haha.


På lördag är det dags för släktkalas för Savannah. Ska bli spännande och kul att 1års pynta. Idag var det ju bra ballonger och serpentiner. Men då blir det mycket mer hihi..lite skojsigt mm :-)

Måste säga att det är nästan lika skoj när ens dotter fyller år som en själv. Lika nyfiken på paketen och vilka som hör av sig :-)


           

                                   "

" Mamma till kassan Mamma till kassan"  

                              Tack för presenten att leka med tårtan :)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angelica - 12 augusti 2013 20:38

OJ, kom knappt ihåg hur jag kom hit. Har inte bloggat sedan i vintras tror jag. Men fick nu ett sug när tankarna och känslorna flög runt. Varför? Jo, för ett år sedan idag satt jag med nerverna överallt.. det var nyfikenhet, glädje, spänning och samt...

Av Angelica - 27 februari 2013 08:06

Romantiker; hopplös sådan..kärlek..mäktigheten i det.. Film/seriefantast; inlevelsen,handlingen,närvaron Musik;röst;text...   Allt detta handlar om känslor. Allt detta är något jag alltid varit vääldigt intresserad av. Tolkningar. budskap.liv...

Av Angelica - 4 februari 2013 20:25

Idag är det redan 1 helt år sedan vi stod i kyrkan och lovade varann evig kärlek :) En dag som var sååå mycket kallare och absolut finare än idag.. tur var väl det :-)   Den morgonen kikade man på termometern och såg -18C. Idag ett år senare står...

Av Angelica - 27 januari 2013 16:16

Det kommer nog bli en mysig, intressant och skrattande tid framöver.. Varje dag ser man hur lilla Hailey växer och utvecklas. Ja, varje dag kan faktiskt göra skillnad. Tro det eller ej. Den person hon var förra veckan kan ha förändrats till en ännu...

Av Angelica - 9 januari 2013 21:25

Visst gör den..? På söndag är redan vår andra dotter 5månader. Var det inte alldeles nyss hon låg i magen? Samtidigt känns det som evigheter sedan. Minns det inte. Kan titta på denna hemska efterblivna klump till mage (kassa magmuskler efter min ee...

Ovido - Quiz & Flashcards