Alla inlägg under oktober 2010

Av Angelica - 11 oktober 2010 19:43

  

Vår lilla gumma, Savannah, är idag redan 6veckor. Vad tiden går fort. Jag var ute och gick med henne i det uuuunderbara vädret förut. Solen sken, vindstilla, inte kallt, men ändå lite bitande luft som gjorde att det kändes fräscht och öppna landskap (förutom den vägen några meter ifrån mig med dånande bilar).. när jag gick där så hälsade jag på en bekant och insåg att sist han såg mig va i somras när jag var höggravid och riktigt stoooor.. va tiden gör att man glömmer på nåt vis..att hon låg inne i min mage..å att den inte sprack haha..speciellt inte när jag skulle vända mig snabbt i sängen för jag trodde jag såg en spindel...osch osch..

Iaf, kan inte heller tänka mig att jag för sex veckor sedan idag hade ett vasst föremål mot min mage och snittades..visst det är "vanligt" att snittas, men ändå..det är ändå en operation.. aldrig tänkt mig att jag skulle gå och bli opererad.. jag som knappt aldrig varit sjuk eller tagit en spruta..osch..

å tänka sig att man kan få en bedövning som gör att man inte känner av att de skär i magen..ooootroligt..

Av Angelica - 10 oktober 2010 18:21

Varje höst så faller mitt hjärta för alla höstens färger som pryder löven i alla träd.. gula som utvecklar sin färg genom orange till varma röda färger.. Även hur det gula går över till den sköna gröna..eller eg är det väl tvärtom..grönt mot gult osv :-) Hinner aldrig åka och leta efter de perfekta bilderna, men kunde iaf inte låta bli att försöka fota lite här om dagen då det va så underbart..hann tyvärr inte grejsa så mö med kameran, men fick iaf fångat lite av skönheten på bild..

Några av korten är jag väl ok nöjd med..men kan iaf tänka mig att några är väldigt mysigt i förstorade bakgrunder..tex på datorn..jag får testa detta :) då ser man mer detaljer

                      

Av Angelica - 9 oktober 2010 20:13

På måndag är vår lilla dotter 6 veckor..vad tiden flyger.. Något vi flera ggr har fått frågor om är "vad ska hon heta?"..å varje gång får vi förklara att vi har inte något namn..eller jo eg..vi har 2 namn..det är problemet. Vilket vi skulle välja. Vi hade sådan beslutsångst. För i detta fall så kunde man inte 'se' på henne vilket namn hon va.. hepp..icke.. Jag kom på ett namn tidigt i graviditeten som vi faktiskt båda två fastnade för, men tyvärr tyckte jag inte det var allt för roligt att skriva eller "fina" bokstäver..hehe.. Ja ni vet när ni skriver ert eget namn på kladd i fall ni någonsin blir kändis haha eller när ni skriver under några papper. Hur tråkigt ni ibland kan tycka det är att skriva ert egna namn. Jag tex tycker det är svårt med mitt A i början på mitt namn och har inga bokstäver eg som kan bli vidare snygga..jo N är rätt fint hehe.. men hur mycket kan man göra med l och i osv ? :-p

Sen i somras kom jag in på ett namn jag fastnade för, för flera år sedan. Lite mer unikt och absolut fint att skriva :-) Så tillslut valde vi det namnet, men när lillgumman föddes så fick vi beslutsångest. Vi kunde bara inte välja bort ett namn. Mycket svårare när man måste välja bort ett namn, än att komma på ett helt nytt.. Samt att vi säger ju eg mest lilla gumman osv, så glömmer av att bestämma namnet..hihi

Vi har ju också sagt namnen så många ggr, för oss själva så det nästan låter som en sak snart ist för ett namn hehe..Nu behöver vi få ut det för att höra andra säga det så vi hinner ändra oss till det andra om det skulle vara så (tror dock inte det :-) innan 3emånaden.. Så vi är alltså 99% säkra :-)


Här är det ( släng gärna in en kommentar någonstans..kul höra efter beslutsångesten :)







Savannah Joline Behre Eriksson

Allså Savannah Eriksson är vår dotter :)

Av Angelica - 6 oktober 2010 13:25

Människan är byggd av känslor..inte sant? Man tänker nog eg inte på hur mycket av ens liv som händer och påverkas av känslor..Allt man gör handlar ju om ens känslor för saker, händelser och människor. Tänker ni på hur mycket det styr er både medvetet och omedvetet? hur känslor ibland kan ta över ert logiska tänkande och agerande...och ni kanske inte ens vet om det..och absolut inte kan styra över det..ÄVEN om ni vet om det..

Där har vi eg ett lätt exempel.. hormoner  under graviditet haha.. Då man kan gå från jätteglad till arg som ett bi, på fåtal sekunder och inte ens med nån logik i det hela.. Hur man kunde sitta och titta på tex tv och tårarna kunde börja rinna och personer i närheten tittar på en och sen på tvn..tittar tillbaka på en och sedan på tv för att klia sig i huvudet och sen hånflina lite med frågan "öh, vad gråter du för eg?" och då kunde det mumlas fram några meningar om varför till att sen få fram..jag vet inte :-) HAHA.. dessa känslor som kommer från ingenstans och man har ingen kontroll över dom.


Vad finns det mer, där känslor slår över som man knappt kan styra..det behöver dock inte alltid vara ologiska och negativa..det är bara sådant som kroppen, sinnet, hjärtat, hjärnan och själen känner när som helst..

Se tex bara på en match..ja kanske en fotbollsmatch på tv eller en hockeymatch live.. Folk skriker av glädje och av ilska.. Det blir allt från svordomar till kramar mellan vänner,fiender och okända. Killar som nästan gråter av glädje då ett avgörande skott når sitt mål :-) himlans vad känslor de har helt plötsligt och inga problem att visa dom då, annars ska det va macho..inte sant? :-)


Du kanske har ont i ryggen och suttit i telekö med försäkringskassan hela dagen och helt plötsligt har en ond makt av känslor tagit över..minsta grej och du kan "bite someones head off" hehe.. okontrollerat och kan sätta fel personer på plats haha..


vad finns det mer för saker? Svartsjuka, avundsjuka, kärlek, hat, oro, sorg, glädje, sömnlöshet, smärta, fylla, dryga folk, oväntade överraskningar, uppskattningar, romantik, främling som säger något snällt, synen av ett barns skratt eller gråt, nyheter, lögner, filmer, vädret..


fortsättning följer..blir avbrott nu när man är mamma :)


Av Angelica - 3 oktober 2010 23:39

hann ju inte skriva klart förut...förmodligen inte nu heller.

Kärlek..

Jo, när man känner att man kan öppna sig om det mesta.. man kan dela inre privata tankar och känslor. Vare sig de är logiska eller ologiska så kan man känna sig trygg i att veta det stannar där. Man kan få släppa ut det man har på insidan och detsamma gäller de andra tillbaka..

Man kan gråta ut när som helst på dygnet och känna sig starkare efteråt för man känner stöd. Man känner sig trygg.

Kärlek är också när man kan skratta åt ingenting alls och man gör det tillsammans.. :-) Det är inte logiskt, men tillsammans så är det logiskt i ens gemensamma värld :-)

Kärlek när man ler så mungiporna blir rejält trötta, bara av synen eller tanken på den man älskar..

Kärlek är att man tillsammans genomgår de lyckligaste och olyckligaste stunderna tillsammans.

När man Kämpar och inte ger upp, hur mörkt det än ser ut, och sedan kommer ut på den ljusa sidan..

Kärlek är också när man blir extra ledsen och lätt sårad, för det ligger så nära hjärtat och är då så mer värt..

Kärlek och att älska någon är när man inte kan tänka sig ett liv utan det leendet igen, de skratten, de tårarna eller ens de bråken man har - för det hört till och det är ändå en del av personen man älskar..

Kärlek är prioritet. När man egentligen kan se saker och val mycket lättare då man tänker på den eller de man älskar och ser framför sig "vilket är bäst för dom" "vad betyder det för den" "hur påverkar det oss" och på så vis får fram att vissa saker inte är vidare viktiga eller jätteviktiga pga just Den, Dom, OSss..

På så vis är kärlek prioritet!

Kärlek är de små sakerna..att ställa upp, beskydda,, skratta, små uppskattande ord eller komplimanger, en kram när det behövs eller bara för kärleksfullhetens skull, ett sms med en oväntad fras som lyser upp ens dag i den mörkaste stund..

Att gå hand i hand...



Av Angelica - 3 oktober 2010 22:09

Ja vad är egentligen kärlek?

Vad betyder ordet kärlek för er? Just dig?

Vad betyder det för dig att älska någon? vad innebär det?


För mig är det när man älskar någon så mycket att det ibland kan göra ont av glädje i hjärtat då man tittar eller tänker på personen. :-) Som när man tex är nykär eller tittar på sitt barn som ler mot en med hela ansiktet :)

När det även gör ont ända in i ens själ för man vet att den man älskar har det svårt. Den är ledsen, sårad, har ont eller är skadad.

När man vill skydda någon till varje pris. Man tvekar inte ens om att man skulle ta den smällan, smärtan, problemen..vad som helst..för den man älskar är värd allt man går igenom. Man offrar sig mer än gärna!

Att älska någon så som sin käraste, sitt barn, sina syskon eller någon vän.

När man får höra att någon annan sårar eller försvårar för den man bryr sig om och man automatiskt får ett slags "avsky" mot den personen. Att när man nästa gång ser den personen så kan man knappt titta på den utan att vilja säga ett och annat ord. När det nästan syns med ens kroppspråk att man verkligen inte gillar den..Kvittar om det är en 4åring, 14åring,24åring,34,44,54 osv..


Kärlek är när man som sagt blir glad av att se någon lycklig och glad. Att man vill göra allt för att ge den personen så mycket glädje man kan. Man bara vill visa hur mycket personen betyder för en. Uppskatta att den finns i ens liv.  Men på något sätt finns inte ord eller handlingar nog att komma i närheten av det man eg känner..

hmm nu vaknar min kärlek..min lilla dotter..så missa säkert nåt att skriva.. hihi..

Ovido - Quiz & Flashcards