Alla inlägg under maj 2011

Av Angelica - 11 maj 2011 21:17

Idag kom vi på att vi har ju en gåvagn uppe på vinden som Savannah kan träna sin gång lite med. Vi tog genast ner den och började skruva ihop den samtidigt som Savannah ivrigt stod bredvid och skällde på oss för att det gick för sakta :-)

Men sen var det andra toner. Toner av skratt av skoj och stolthet :-)

Ramlade inte en enda gång och full fart var det. Varför gå, när man kan springa fram? mamma fick änna sprringa ikapp för att lyckas få tag i henne ibland att sakta ner hihi :)


       

Av Angelica - 10 maj 2011 11:25

Igår var vädret underbart. Jag gick ut och gick med min dotter och fick lite sällskap av min mor och syster. Sen fick vi fortsätta själva en stund innan vi mötte upp en väninna. Värmen slog så hårt inne bland husen att det kändes som man gick utomlands letandes efter stranden att svalska sig vid.
Enda sättet vi fick svalka oss var genom att gå och ta oss var sin piggelin. Vi tog med oss våra små döttrar och satte och skönt i solen. Min dotter som är äldst satt självklart och stirrade på glassen :-)

Hon fick testa att slicka på den några ggr, men varför stoppa där, när man kan bita av lite hihi..

förvånande och sött :) Men nöjd var hon :)


När vi sedan kom hem så fortsatte vädret att vara helt underbart. Svaga vindar, solen sken in över trädgården och allt var grönt. När jag gick och hämtade posten, så ville jag inte gå in igen.
Men posten hade roliga paket med sig. Jag gjorde ju förra veckan klart ännu tjockare böcker med minnen. Den ena med min första graviditet och förlossning. En bok till både mig och Savannah.

med bilder, känslor, blogginlägg och information. Blev så nöjd. Riktigt fin :-)

Kvällen började dock ändra sig när vår lilla tjej helt plötsligt började bli snuvig, varm och gnällig.

Febern visade att det fanns spår av just feber. Stackare. Första gången hon blir sjuk. Vilket vi ska vara tacksamma för, då pappa haft ett jobb där han kunnat möta på alla virus som finns i trakterna.
Ju äldre hon blivit ju mindre är ju risken att det utvecklas till RS virus också.
Man får verkligen tänka sig för mer nu förtiden. Vilka man träffar och hur man klär sig. För annars kan man smitta en liten oskyldig tjej som inte förstår varför hon ligger och lider. Man får sitta bredvid och se henne må dåligt och det värker i ens hjärta. Detta virus fick hon förmodligen av pappsen, då han kom hem sjuk i helgen. Men vad kan man göra. Det är inte det största huset att gömma sig i :/ :-)
Är väldigt glad att jag ändå varit på som jag varit så hon klarat sig tills nu.
Förstår mig faktiskt inte på en del personer, som är föräldrar, som säger när hon bara är nån månad gammal "ja men hon ska ju ändå bli sjuk nån gång", när man sa att man inte ville gå in i butiken för tidigt för det är massa risker där och rekommenderas i BVC bok tom att inte gå på kalas eller stora affärer där det sprids. Självklart ska hon bli sjuk nån gång, men det är väl inget behov av att bli det när de är så små och knappt har koll på att andas själva som det är? När det är farligare om de blir sjuka så små tex. Varför inte undvika om går? Betyder inte att man stänger in sig, absolut inte, men man gör på sitt vis. Man ska väl inte få "lookar" för att man står på sig som förälder och gör vad man känner är bäst för ens barn?? nja tycker inte det. Alla får göra som dom vill. Alla sätt är olika. Men låta som att man är nojjig/löjlig som bryr sig om sitt barn att det inte ska bli sjukt. Inte nog med riskerna för barnet så påverkar det ju sömn för både barnet och föräldrarna och påverkar på så vis vidare till annat också.
Inatt fick vi sitta uppe nästan hela natten med vår stackars lilla flicka.. Tur sambon hade flex så han fick sova nån timme iaf. När vi gick upp på morgonen hade lilldockan 39C, men efter lite alvedon så sker underverk. Det pratas, småskrattas och görs försök till att leka. :-) Det värmer att det hjälper.. NU ska jag passa på att sätta mig lite i den friska luften och solen när hon äntligen lyckats somna.

Av Angelica - 7 maj 2011 21:53

Det blev lite fotande. tyvärr glömde jag ta bort datumet först, vilket förstörde endel bilder så jag fick klippa bort det och det gjorde att bildernas storlek blev lite sådär, men hinner inte grejsa med det nu. :)

Man ska titta på fotona ett tag och se vad man ser. Ibland ser det ut som en sandstorm, ibland en snöstorm och ibland vatten med vågor och dimma.. :)

                         

Av Angelica - 5 maj 2011 13:06

De senaste dagarna har det varit mycket utveckling på gång. Inte nog med saker min dotter har lärt sig, utan även hur mycket känslor som utvecklas inom en. Att det ens är möjligt att man kan älska någon så liten, mer och mer för varje dag som går, är förundrande.   Man har inte känt henne länge, men ändå har man känt henne längre än någon annan :)

Tänka sig att jag har en söt, underbar, gosig, glad, smart och frisk dotter. Finns det nåt i livet som är mer värt?


Den senaste veckan har hon börjat krypa. Helt riktigt på 4a. Hon blir allt snabbare varje dag och med det även smartare känns det som hihi. Hon kryper åt alla de håll som hon inte får. Där bland annat de tekniska sakerna är. Som att försöka dra ur boxer kortet ur boxen, att dra ur usbn ur dvdn och allat annat hon kan hitta :)

Jag försöker lägga mig ner och träna magmusklerna på hennes lekfilt och hon kryper runt. Jag har mobilen framför mig och tar tiden, vilket är ett lockande objekt för min nyfikna dotter. Hon kryper fram till mig med ett stort leende och lutar sitt huvud mot mitt och bara myser...En sådan underbar stund. sådan värme.Sådan kärlek..

Magiskt..

Finns det någon annan stund som är värd mer i livet än en sådan kärleksfull stund?

Av Angelica - 3 maj 2011 18:31

När man nu kan krypa helt riktigt på 4a, så blir det helt nya äventyr, vilket är väldigt roligt för Savannah :-)

 

Ovido - Quiz & Flashcards